2. jun 2011.2. jun 2011.
VISOKA POLjOPRIVREDNA ŠKOLA STRUKOVNIH STUDIJA

STICANjEM DIPLOME LAKO DO POSLA

Visoka poljoprivredna škola strukovnih studija prošla je proces akreditacije 2007. godine. Direktorka škole dr Vera Milošević kaže da je tada akreditovano šest smerova na osnovnim strukovnim studijama. To su: stočarstvo, ratarstvo i povrtarstvo, zaštita bilja, voćarstvo i vinogradarstvo, agromenadžment i strukovna veterina. Prošle godine akreditovali su dva specijalistička smera: biljni menadžment i industrijski menadžment u poljoprivredi. Direktorka kaže da tri godine osnovnih studija nose 180 bodova a specijalističke još 60 bodova.
Prema mišljenju dr Vere Milošević akreditacija im je donela i veću prolaznost, ali i studenti lakše dolaze do diplome i dodaje:
- Ne mislim to u smislu da manje uče, nego jednostavno, uče kao u srednjoj školi. Svaki dan imaju neke obaveze, svaki dan ih nešto pitamo.
Ona ističe da kao i ostali fakulteti imaju dve kategorije studenata -budžetske korisnike i samofinansirajuće.
- Upisujemo 100 studenata na budžet i ko ima ukupno pedeset jedan poen računajući prijemni i uspeh, može na budžet. Samofinansirajućih imamo 210. Cena školarine je 45.000 dinara na devet rata. Specijalističke studije, nažalost, ne finansira Vlada Republike Srbije nigde još uvek, i one su 60.000 dinara- napominje direktorka.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa