18. april 2019.18. apr 2019.
Bolji uslovi za  bolje rezultate
MINISTAR POLICIJE POSETIO NOVE PROSTORIJE
POLICIJSKE UPRAVE U ŠAPCU

Bolji uslovi za bolje rezultate

Policijsku upravu u petak je posetio ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović. Pohvalio je rad šabačke policije i najavio nova ulaganja kako bi se stvorili što bolji uslovi za rad. “Ovo je prvenstveno od najvećeg značaja za građane Šapca i celog Mačvanskog okruga” –rekao je načelnik PU Šabac Zoran Jevđenić
Deo šabačke policije dobio je nove prostorije. Saobraćajna policija, deo granične policije i deo kriminalističke policije zadužen za korupciju, računovodstvo, pravna služba, služba logistike i ljudskih resursa, premešteni su u zgradu Uprave za agrarna plaćanja. Preseljenje je najavljivano duže vreme, a ovih dana je konačno i realizovano.
Najveći deo PU koja se nalazila u zgradi na Starom gradu sada se nalazi u novom objektu. Pored neuslovnih prostorija u kojima su boravili, rad policije bio je otežan i zbog udaljenosti od grada i prelaska preko pruge, pa se neretko dešavalo da kada krenu na intervenciju patrolna kola čekaju prolazak voza i podizanje rampe.
Policijsku upravu u petak je posetio ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović. Pohvalio je rad šabačke policije i najavio nova ulaganja kako bi se stvorili što bolji uslovi za rad.
-PU Šabac je na svojoj teritoriji ostvarila dobre rezultate i postoji trend smanjenja krivičnih dela i dobro postupanje policije u suzbijanju kriminaliteta. Prethodne tri godine nabavili smo šezdesetak novih vozila za patrole i potrebe kriminalističke policije, ali i unapredili ostalu tehniku koju policija koristi, što je verujem doprinelo boljem radu. Naravno, to nije kraj. Tokom ove godine ćemo nastaviti sa nabavkom novih vozila. Ovde će doći i 29 novih policajaca što će biti važan korak podmlađivanja PU, istakao je Nebojša Stefanović.
Zadovoljan je i načelnik PU Šabac Zoran Jevđenić koji se zahvalio MUP-u, ministru i Direkciji policije na trudu i zalaganju da im se stvore bolji uslovi za rad.
-Ovo je prvenstveno od najvećeg značaja za građane Šapca i celog Mačvanskog okruga. Naravno, mnogo znači i za policiju i mi ćemo u narednom periodu, zahvaljujući boljim uslovima za rad, još uspešnije ostvarivati svoje zadatke, rekao je Jevđenić.
Rekonstruiše se i zgrada PU koja se nalazi u centru Šapca. Ulaže se i u Sektor za vanredne situacije. Nabavljaće se nova vatrogasna vozila, a najavljena je i rekonstrukcija Vatrogasnog doma koji je u veoma lošem stanju već dugi niz godina.
-Nezadovoljan sam stanjem u Sektoru za vanredne situacije mnogo godina unazad. Ima prostora za mnogo unapređenja. Rekonstrukcija Vatrogasnog doma u Šapcu je planirana. Prošle, ove i sledeće godine fokus je na vatrogasnim vozilima, koja su na nivou cele Srbije u jako lošem stanju. Nabavkom stotinak vatrogasnih vozila popravićemo to stanje, ali će i rekonstrukcija vatrogasnih domova i stanica biti jedan od narednih prioriteta. Mi već ove godine imamo značajne projekte i određeni vatrogasni domovi će biti rekonstruisani. Stanje Doma u Šapcu nije dobro i to se mora popraviti, jer je besmisleno nabavljati nove kamione ako ne postoje uslovi za rad, naveo je Stefanović i dodao da je Šabac jedan od prioriteta kao veliki grad sa velikim brojem stanovnika.
Prema ministrovim rečima postoji stalni trend smanjenja kriminaliteta, manji je broj saobraćajnih nezgoda, a građani su zadovoljni radom policije. Podsetio je da se dosta radi na prevenciji, posebno u školama gde deca uče kako da se zaštite na internetu, reaguju na nasilje, da budu bezbedniji u saobraćaju, kao i koje su sve štetnosti psihoaktivnih supstanci.
Stefanović je govorio i o dobrim rezultatima na polju sprečavanja trgovine drogom. Tog jutra kada je ministar bio u Šapcu na graničnom prelazu Gradina zaplenjeno je više od osam kilograma heroina.
-Borba protiv narkotrafikinga se nastavlja i imamo odlične rezultate. Već u prva tri i po meseca ove godine zaplenili smo gotovo dve tone narkotika, što je bolje nego u najuspešnijim godinama. Borba protiv trgovine drogom mora da bude stalna i permanentna, pogotovo zbog pojave novih sintetičkih droga u Evropi i svetu, rekao je Stefanović.
Još jedan šalter u centru
Ministar Stefanović je istakao da se radi i na unapređenju upravnih poslova, jer nije bio zadovoljan što građani predugo čekaju na dobijanje svojih dokumenata.
-Taj deo posla mora da bude neuporedivo brži. Zaposleni na upravni poslovi na teritoriji cele Srbije su pojačali svoje aktivnosti zbog očekivane zamene biometrijskih pasoša koji su izdavani tokom 2009. godine i sada ističe njihov rok važenja, rekao je Stefanović i najavio otvaranje novog šaltera u zgradi PU u centru grada za izdavanje vozačkih i saobraćajnih dozvola. To se i ostvarilo u subotu, kada je novi šalter počeo sa radom.
M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa