2. jun 2011.2. jun 2011.

NAGRADE KAO POTVRDA KVALITETA

Na nedavno održanom 47. Festivalu profesionalnih pozorišta Srbije „Joakim Vujić“ u Pirotu Šabačko pozorište osvojilo je dve nagrade za „Bubnjeve u noći“ Bertolda Brehta, a u režiji Aleksandra Lukača. Vladimir Milojević dobio je jednu od četiri nagrade za glumačka ostvarenja, a Miroljub Aranđelović Rasinski nagradu za najbolju muziku
U jakoj konkurenciji od dvadeset predstava, Šabačko pozorište je, po odluci selektora Božidara Đurovića, uspelo da se plasira među prvih osam na 47. Festivalu profesionalnih pozorišta Srbije „Joakim Vujić“ čiji je domaćin ove godine bio Pirot od 14. do 21. maja.
Stručni žiri u sastavu Ana Sofrenović, glumica i predsednik, Željko Hubač, dramski pisac i Miroslav Radonjić, pozorišni kritičar, 20. maja jednoglasno je doneo odluke da se jedna od četiri nagrade za glumačka ostvarenja dodeli Vladimiru Milojeviću za ulogu Andreasa Kraglera u predstavi „Bubnjevi u noći“ Šabačkog pozorišta, a za najbolju muziku Miroljubu Aranđeloviću Rasinskom za istu predstavu.
Predstava „Bubnjevi u noći“ tokom prošle godine doživela je veliki uspeh kako kod domaće publike, tako i širom Srbije, a nagrade su došle kao potvrda njenog kvaliteta i dobro odigranih uloga od strane glumaca.
- Osećaj je lep. Nagrada je došla kao potvrda da je nešto što sam radio, čemu sam bio posvećen, kvalitetno i dobro. Došla je od strane stručnog žirija pa je to samo još jedna potvrda da je ceo trud na tom poslu bio opravdan. Naravno, i publika je bila zadovoljna i lepo je prihvatila kompletnu predstavu. Sigurno je da motiviše za dalji rad ““ prvi su utisci Vladimira Milojevića.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa