18. april 2019.18. apr 2019.
FAVORITI U NOVOM SADU
VATERPOLO: SUPER LIGA SRBIJE

FAVORITI U NOVOM SADU

Sada su sve ekipe odigrale isti broj mečeva i tabela je sada baš onakva kakvu su želeli svi navijači ŠAPCA i kakvom su je mnogi prognozirali. Kragujevčani su „mrvljeni tri četvrtine, a u četvrtoj su „smrvljeni“ i ovdašnji igrači putuju u Novi Sad gde ih ubrzo očekuje novi duel gde opterećuje uloga favorita.
VOJVODINA je dužnik Šapca. Drugo mesto u A2 ligi prethodne sezone i pobede u domaćem takmičenju vratile su deo duga, a preostao je još revanš za ubedljiv poraz u prvom delu Super lige na bazenu „Slana Bara“ i pohod ka prvoj pobedi u Novom Sadu od 2016. godine.
Novosađani se nadaju plasmanu u plej of, vodiće bitku sa „Partizanom“, no poraz od Beograđana u prethodnom kolu, na svom bazenu, udaljio ih je značajno od tog cilja, nametnuvši imperativ u duelima sa jačim rivalima. Blažević, Marić, Prekogačić, Vasin predvode ekipu koja je selektirana iz mlađih kategorija kluba i to poznanstvo je njihova prednost. Ipak, dugo „Vojvodina“ ne zna za pobedu u zvaničnim mečevima. Krajem januara su savladali, u Regionalnoj A2 ligi, „Kataro“ i „Zadar“, a potom je usledio plej of u kome su ostvarili samo jedan remi (7:7), ali izuzetno vredan, ne toliko za njih, koliko bolan za „Radnički“ iz Kragujevca, uz četiri poraza. Ligu su okončali na šestom mestu. Nemaju šta da izgube, a lider je veliki motiv. Oni smatraju Šapčane dužnicima. U poslednjem kolu prethodne sezone ovdašnji tim im je uzeo baraž mesto, izborio A1 ligu, a potom je i ostavio iza sebe Novosađane u domaćem šampionatu.
ŠABAC ide svojim putem, lider je i želi prvo mesto pred plej of. Rivala najbolje poznaje Rogač Dragoljub, najbolji igrač tima prethodne sezone, danas bek Šapčana. Kvalitet je na strani „Šapca“, posebno ukoliko Mirović bude imao na raspolaganju kompletan tim.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa