18. april 2019.18. apr 2019.
„Overa“ opstanka
FUDBAL: SUPER LIGA SRBIJE

„Overa“ opstanka

Samo veliki pad forme, uspon rivala i baš nesrećan splet okolnosti mogu ugroziti superligašku poziciju MAČVE u ovoj sezoni. Vranjanci su pobeđeni rutisnki i gotovo je matematički izvesno da će Šapčani 100. rođendan proslaviti u statusu superligaša, a možda već u Bačkoj Palanci dođu i nadomak „teoretske osnove“.
Šapčani će protiv sebe imati tim koji ne sme da kiksne, ukoliko želi da sezonu završi u maju, kao superligaš. Svaki neuspeh bi ih mogao dovesti do pozicije u baražu, što je stres dvomeča sa motivisanim prvoligašem, a njihovi porazi bude i nadu Dinamu i Zemunu kako bi se mogli spasiti. BAČKA je solidno počela doigravanje, osvajanjem boda u Surdulici, na nimalo lakom gostovanju i sada su tri boda daleko od baraž i četiri od eliminacione opasnosti. Pobedom za vikend bi znatno povećali šansu da se spasu. Ekipi trenera Govedarice svakako je šansa domaći teren, jer su sve pobede ove sezone ostvarili na „Vavi“, međutim, upravo MAČVA je tu odnela tri boda pre 40-ak dana.
Sav pritisak je na ekipi koja ima prilično „poroznu“ odbranu, drugu najslabiju u takmičenju i napad predvođen Mićićem i Makarićem. Poput „Mačve“, nema iznenađenja kada je u pitanju sastav, uvek je na golu Zogović, tu su: Ilić, Bijeloš, Pantić, Grabež, Radinović, Jovanović, Gavrić, uz pomenuti duo u ofanzivi. MAČVA nema rezultatski „teg“, pobeda, a i remi je približavaju još mirnijem finišu, dok poraz neće napraviti veliki problem u ovom trenutku. Ipak, ruku na srce, Tešović je najavio da je cilj deveto mesto, te posmatrano tako, tri boda su važna.

D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa