2. jun 2011.2. jun 2011.
USPEH KOCELjEVAČKIH TALENATA

ŽELIM DA NAUČIM VIŠE

Četrnaestogodišnja Ivana Petrović iz Brdarice, učenica OŠ “Dragan Srnić“ u Draginju, i ove godine plasirala se na republičko takmičenje, pošto je prethodno osvojila treće mesto na regionalnoj smotri mladih talenata.
Ivana se ove godine predstavila naučno-istraživačkim radom iz istorije na temu: „Stvaranje Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca“. Kako kaže, omiljeni predmeti su joj matematika i biologija, voli prirodne nauke, ali je istovremeno želela da nauči više o istoriji svog naroda. Želja za znanjem ju je motivisala da se oproba i u oblasti društvenih nauka.
Veliku pomoć u radu pružila joj je prof. Dubravka Paunović, a Ivana ističe da je za prikupljanje građe koristila veliki broj literature kao i da joj je odlazak na Institut za savremenu istoriju u Beogradu i susret sa uglednim istoričarem prof. Momčilom Isićem veoma mnogo značio.
- Radeći na ovom projektu stekla sam veoma značajno iskustvo kako se prikuplja građa za naučno-istraživački rad, a obilazak muzeja mi je pomogao da upotpunim podatke koje sam prezentovala u radu - rekla je Ivana i dodala da uvek želi da nauči više nego što je to predviđeno nastavnim programom, te svoja znanja proširuje na ovaj način.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa