25. april 2019.25. apr 2019.
POČETAK OBEĆAVA
KAJAK: KUP SRBIJE

POČETAK OBEĆAVA

Kajakaška sezona je počela, a start je „obećao“ još mnogo radosti za šabački kajak tokom 2019. godine. Ova godina je posebna, kao predolimpijska, ona je leto u kome vredi izboriti olimpijske norme u nikada jačoj konkurenciji. U Beogradu su se nadmetali kadeti, juniori i naravno seniori, a naš grad i klub ZORKA bogatiji su za 15 odličja.
LUKA MANjENČIĆ je kadetski šampion jednoseda na 1.000 metara. Ovo je disciplina gde je šabački tim odneo duplu pobedu s obzirom da je drugi kroz cilj prošao MIHAJLO DOVRAGOVIĆ. Komplet kadetskih medalja upotpunio je VELjKO DOVRAGOVIĆ K1 bronzom na deonici od 500 metara.
DUNjA SARIĆ je obeležila juniorski nastup Šapčana. U K1 1.000 bila je brža od konkurencija i došla do trona. „Iskovali“ su „zorkaši“ još pet medalja u ovoj starosnoj kategoriji. Vicešampionsko zvanje nosi ŽARKO JAKOVLjEVIĆ i to u dve discipline K1 500 i K1 1.000. Članovi već poznatog dvoseda BRANKO LAGUNDžIĆ i VUK MILETIĆ osvojili su po bronzu u jednosedima na 1.000, odnosno 500 metara. Kanu bronzu zaslužio je MIHAJLO MALOVIĆ na najkraćoj distanci od 200 metara, disciplina jednoklek.
MARKO DAMNjANOVIĆ je jedni „zlatni senior“. Kanuista je slavio titulu u C1 1.000. Na dva puta kraćoj distanci je osvojio drugo mesto, dok je u sprintu jednokleka (200 metara) bio treći. Medalju za seniore doneo je još NEBOJŠA GRUJIĆ, drugi u jednosedu na 200 metara.
Treba napomenuti da su se nadmetali samo jednosedi, a poseban adut našeg kajaka su višečlane posade. Ekipu su u Beogradu predvodili treneri: Uroš Pavlović, Milan Đenadić i Duško Stanojević.

D. B.

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa