25. april 2019.25. apr 2019.
FUDBAL: SUPER LIGA SRBIJE

Bez tenzije i pritiska

Laganim, sigurnim koracima MAČVA privodi drugu superligašku sezonu kraju. Danas gostuje ZEMUN, a ukoliko šabački tim opravda ulogu favorita, možemo već govoriti o mirnim trasama opstanka. U septembru će MAČVA napuniti sto godina i izvesno nositi epitet superligaša, već stabilnog.
Zemunci su primer tima koji teško može da opstane u eliti. Igraju loše, rezultati su na nivou igara, već tri trenera su sedela na klupi tima iz „gornje varoši“ i ma koliko njima utakmica u Šapcu značila sve, realno je domaći tim daleko kvalitetniji i ne bi trebalo da ima problema ukoliko iskaže želju kao u prethodnim utakmicama. Jesenjih 0:2 u Šapcu se pamti, ali nije imalo preterani uticaj na sezonu „crveno-crnih“. Dva remija u plej autu se mogu nazvati i uspehom ZEMUNA, a u ukupno tri pobede ostvarene ove sezone, poslednja je izvojevana još 27. oktobra“. Pravo je čudo da ekipa u kojoj je najbolji strelac Kukuličić sa četiri gola, još ima šanse za opstanak, a da ga izbore potrebno je mnogo čuda, „čuda“.
Utakmica protiv SPARTAKA je meč dve ekipe koje nose želju da budu najbolje u plej autu. Nadali su se plej ofu, ali nisu dosanjali taj san i sada žele optimističan kraj prvenstva. Subotičane predvodi jedan od najznačajnijih trenera MAČVE u pohodu na Srpsku ligu Predrag Rogan. Šapčane je preuzeo 2015. godine, posle ispadanja u Srpsku ligu, odmah je tim vratio u viši rang, a potom jesenju polusezonu okončao kao najbolji tim drugog ranga. Denković i Obradović su najbolji strelci osrednje efikasnog tima. Ostojić na golu, Kerkez i Tekijaški su lideri defanzive, dok navalu ojačavaju još: Milošević, Glavčić, Maričić. Imali su lošu jesen i tokom prelaznog roka su promenili značajan deo tima i to je dalo rezultate. Subotičani su imali zapažen nastup u Evropi ove sezone, eliminisali irski „Kolrejn“ i veliku „Spartu“ iz Praga, a potom eliminisani od danskog „Brondbija“. Ceh za te napore platili su u prvenstvu. Ipak, neće niko zaboraviti 1:3 na stadionu Partizana i 1:2 na „Karađorđu“. Straha je bilo, ali je iščezao, tu, u najvišem rangu će „nebesko – plavi“ biti i naredne sezone.
U Šapcu gostuje tim u neverovatnoj formi (statistika gore), najboljoj ukoliko ne računamo Crvenu Zvezdu. Mačva i Spartak će odigrati četvrti meč ove sezone, a na prethodna tri su viđena ukupno dva gola. U drugom kolu Kupa i prvom prvenstvenom „golubovi“ su pobedili 1:0, dok je u Šapcu meč završen bez golova, te su „crveno – crni“ u potrazi i za prvim golom ove sezone protiv dugogodišnjeg superligaša iz Bačke.
D. B.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa