9. maj 2019.9. maj 2019.
Grad ne duguje  15 miliona dinara
GRADONAČELNIK ŠAPCA NEBOJŠA ZELENOVIĆ
DEMANTOVAO NAVODE IZ MAJURA

Grad ne duguje 15 miliona dinara

“Duguju 30 miliona evra, a izveli su radove u vrednosti za samo 100 hiljada evra”, ističe Zelenović
Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović demantovao je navode koji su se pojavili u pojedinim medijima da Grad Šabac duguje 15 miliona dinara Mesnoj zajednici „Majur“.
On je napomenuo da je MZ Majur već potrošila blizu devet miliona dinara od poreza na imovinu, zahvaljujući odluci Grada Šapca da novac od poreza na imovinu vraća mesnim zajednicama na raspolaganje.
-Pored ovih ulaganja, Grad je uradio trotoar u Tabanovačkoj ulici u vrednosti od blizu 3,5 miliona, a u narednom periodu predviđena je izgradnja trotoara u vrednosti od 1,9 miliona dinara. Na Uskrs je i u Majuru, uz još 18 mesnih zajednica organizovano neposredno izjašnjavanje na kom su meštani odlučivali kako žele da bude potrošen novac prikupljen od poreza na imovinu. Realizacija izglasanih projekata počeće već sledećeg meseca. Takođe, JKP „Vodovod” Šabac je investirao 25 miliona za kanalizaciju u ulicama Tabanovačka, Travnice i Carice Milice, a ove godine planirano je još 15 miliona - istakao je gradonačelnik Šapca.
Govoreći o ulaganjima, podsetio je na dugovanja Republike Srbije prema Gradu Šapcu.
-Poznata je stvar da, otkako je Vučić na vlasti, Vlada je otela od Šapca 30 miliona evra. Odlično je što su odlučili da jedan delić tog duga počnu da vraćaju. Odlično je što su uradili ulicu ka Travnicama i Školsku ulicu u Majuru. S obzirom na to da duguju 30 miliona evra, a da su izveli radove u vrednosti za samo 100 hiljada evra, pokazuje odnos koji inače Srpska napredna stranka ima prema svim lokalnim samoupravama, a naročito prema Gradu Šapcu. Ono što je tragično je razlog za početak radova u Majuru - a to su izbori za Savet mesne zajednice koji treba da budu organizovani za mesec dana. To znaju svi Šapčani, ali i svi Majurci, istakao je Zelenović.
Dodao je da bi Aleksandar Vučić i članovi njegove stranke trebali da počnu da rade na deonicama za koje su nadležni.
-Konkretno mislim na ulaz preko Savskog mosta u grad, gde je put u katastrofalnom stanju. Ili put za koji smo do sada nadležnom ministarstvu napisali preko deset urgencija, a povezuje najveću Industrijsku zonu sa Sremskom Mitrovicom. Ova saobraćanica se nalazi u katastrofalnom stanju, naročito deonica pored Šećerane ka Drenovcu. Primer je i put od Jevremovca, preko Varne, prema Krupnju koji je takođe u veoma lošem stanju. Sve su to putevi u nadležnosti države, koje država ne rekonstruiše, već troši samo 100 hiljada evra na dve ulice u Majuru, napomenuo je gradonačelnik Šapca.
Jeftino politikanstvo
Gradonačelnik je napravio osvrt i na aktuelnu temu vezanu za auto-put.
-Opšte je poznata istina da Vučić nije došao na vlast 2014. godine, mi bismo sada imali završen auto-put. A, to treba da bude najvažnija tema i za Vučića i za članove Srpske napredne stranke, ali i sve one koji nameravaju da se ozbiljno bave politikom. Mi ćemo kao grad učiniti sve što je u našoj moći da se naša lokalna samouprava razvija, sa onoliko novca koliko imamo, istakao je Zelenović i pozvao građane svih mesnih zajednica da ne nasedaju na jeftino politikanstvo koje će se u sledećih mesec dana dešavati najviše u Majuru.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa