9. maj 2019.9. maj 2019.
Ujedinjeni da oteramo „aždaju“
DEMOKRATSKA STRANKA OBELEŽILA ĐURĐEVDAN U ŠAPCU

Ujedinjeni da oteramo „aždaju“

Na obeležavanju slave, predsednik Izvršnog odbora DS i zamenik gradonačelnika Šapca Dušan Kostadinović najavio za 19. maj formiranje Unije Demokratske stranke. Okupljamo se da aždaju uklonimo iz Srbije, poručio lider DS Zoran Lutovac
Šabac je bio domaćin obeležavanja slave Demokratske stranke – Đurđevdan.
Obraćajući se članovima DS, gostima i zvanicama, predsednik Izvršnog odbora stranke i zamenik gradonačelnika Šapca Dušan Kostadinović istakao je da je Šabac idealno mesto za obeležavanje slave DS u ovakvim društvenim okolnostima.
- Pre svega zbog toga što smo mi u Šapcu, zajedno sa našim saveznicima i prijateljima, a među prvima u Srbiji imali dovoljno razumevanja, uvažavanja, solidarnosti, mudrosti, energije, zapravo svega onoga što će svima nama biti neophodno u našoj borbi. Ova godina je veoma značajna za DS i prepuna simbolike. Početkom ove godine obeležili smo 100 godina od osnivanja, 29 godina od obnavljanja rada. Ono što nas očekuje, a to je formiranje Unije Demokratske stranke 19. maja, zajedno sa našim prijateljima iz Zajedno za Srbiju i Socijaldemokratske stranke – rekao je Kosatdinović.
Biće to, kako je nastavio, prvi korak ka ujedinjenju u DS svih onih koji baštine iste zajedničke vrednosti, iste političke ciljeve, svih onih koji vide Srbiju kao modernu, razvijenu, demokratsku evropsku državu.
- DS je oduvek bila nosilac demokratskih promena u društvu. Duboko verujem u to da velika DS koju predstavlja njen prirodni predsednik Zoran Lutovac, gde su najistaknutiji Nebojša Zelenović, Aleksandar Ivanović, Dragana Rakić, Aleksandra Jerkov, Dejan Nikolić, Konstantin Samofalov..., a iz kojih čvrsto stoje i savetima ih usmeravaju profesor Dragoljub Mićunović, Boris Tadić, Dušan Petrović, može da ostvari te ciljeve. Takva DS je zapravo najveća opasnost po ovaj kriminalni režim – istakao je Kostadinović.
On je naglasio da je za 100 godina koliko postoji, DS bila zabranjivana, ponovo obnavljana, nekada bila gore, nekada dole, sa većom ili manjom podrškom građana, opravdano ili ne, ali se pokazalo da normalnog političkog života nema bez nje.
- Tako je bilo u prošlosti, tako je danas, tako će biti i u budućnosti – poručio je Kostadinović..
Pozdravljajući okupljene, Predsednik DS Zoran Lutovac je podsetio da DS slavi Đurđevdan koga u narodu zovu Pobedonosac, a on ubija aždaju.
- Okupljamo se da tu aždaju uklonimo iz Srbije. Nadamo se da ćemo uspeti svi zajedno da Srbiju vratimo u ruke onih koji treba da vode državu, u ruke demokrata koji vode računa o opštem dobru, a ne o sebi – dodao je Lutovac.
Zelenović:
Da donesemo pobedu
Gradonačelnik Šapca Nabojša Zelenović je rekao da je Šabac domaćin svim demokratama, svim onima koji žele da budu deo jedne velike organizacije koja treba da pomogne da se Srbija normalizuje.
- To jedino može da uradi DS, snažna, ojačana sa novom politikom i novim ljudima. Samo takva može da donese novu vrednost na političku scenu. Istovremeno, ovo je proces u kom mi treba da dođemo do novih lidera u gradovima Srbije i da sa novom politikom, na koju sam ja lično ponosan, a odnosi se na ono što smo mi u Šapcu uradili kroz neposredno izjašnjavanje građana, lokalne, ekonomske i kulturne politike. To su nove vrednosti koje ćemo ponuditi građanima Srbije. Siguran sam da će ovo biti težak put, ali su demokrate navikle da savladaju prepreke. Treba da napravimo ogranizaciju od 50 hiljada ljudi, koja je sposobna da na prvim sledećim, poštenim izborima odbrani 8.300 kutija i donese pobedu i uvede normalnost u Srbiju – istakao je Zelenović.
N. K.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa