9. maj 2019.9. maj 2019.
BEZ MESTA ZA KIKS
FUDBAL: KOLUBARSKO-MAČVANSKA ZONA

BEZ MESTA ZA KIKS

Još malo i prvo izdanje obnovljene Kolubarsko-Mačvanske zone biće okončano. Ovdašnja dva kluba nemaju ništa protiv da poredak i posle 26. kola bude identičan, ali mnogi klubovi bi imali zamerke na taj scenario, te će borba biti duga u preostalih pet kola.
U velikoj seriji je MAČVA, ali ih u stopu prati Železničar i iako će obe ekipe, na kraju imati, sjajnu sezonu po bodovnom učinku i formi, samo jedna će se radovati, dok će druga morati da čeka narednu priliku. Bogatince ne očekuje lako gostovanje u Brezovici. Sve se menja u jednom kolu, te neizgled bezbedno mesto Brezovičana, lako može porazom da se pretvori u opasnost. Domaći, predvođeni Sitaricom, neće se štedeti u nedelju. Lajkovac je favorit u derbiju protiv Valjevaca, te nema prostora za kiks Bogatinaca.
RADNIČKI igra odlično proleće, ali još se nije osigurao u zonaškoj konkurenciji. U Ljigu ih očekuje direktan rival i još jedan tim koji se preporodio od starta druge polusezone. Ljižane su otpisali mnogi jesenas, ali sada igraju u odličnoj formi i još su u igri za spas, naravno, samo ako nastave sa uspesima. Pobeda bi Šapčane primakla na korak od primarne ambicije. Početak u Ljigu je u subotu od 16:30, u Brezovici u nedelju od 16:30.
Dobre vesti za ekipe koje strepe mogli bi biti uspesi srpskoligaša koji pripadaju teritorijalno ovoj grupi. Prva liga je okončana i sada je poznato da će iz Srpske lige „Zapad“ ispasti pet ekipa, a trenutno je samo jedna u toj grupaciji koja pripada Kolubarsko-mačvanskoj zoni. Ukoliko ne bude promene, samo tri tima će u niži rang. Ukratko, strepe: Budućnost, Loznica, Provo, Drina. Spas je 12. mesto u SLZ. Svaki tim od pomenutih koji ne opstane, uvećava broj onih koji ispadaju iz Zone, uz dva sigurna putnika za niži rang.
D. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa