9. maj 2019.9. maj 2019.
POBEDA I ČEKANjE
VATERPOLO: SUPER LIGA SRBIJE

POBEDA I ČEKANjE

U Kragujevcu je sve izgledalo dobro, delovalo je da Šapčani idu ka pobedi, ali silno motivisan domaćin je dočekao i iskoristio pad u igri u finišu i došao do važne pobede. Finalista Kupa je sada lider, osvajač trofeja drugi, međutim ne može Radnički biti favorit za prvo mesto jer ga, bar na papiru, čeka mnogo teži posao u poslednjoj rundi regularnog dela. Uz dužno poštovanje prema tradiciji i veličini kluba, svakako da je, u ovom trenutku PARTIZAN mnogo poželjniji rival u polufinalu plej ofa od Šapčana.
Ipak, pre svega, da bi zavisio od ishoda utakmice u Beogradu, ŠABAC treba da savlada Novosađane na svom bazenu. Tabela i dosadašnji rezultati govore kako to ne bi trevalo da bude problem. Međutim, pritisak imperativa i očekivanja ume da bude ozbiljan teret koji sputava, ali teret sa kojim favorit mora da se izbori. VOJVODINA sezonu završava u Šapcu. Nema razloga za kalkulacije, za preraspodelu snaga, od subote uveče su na odmoru i dolaze željni da se dokažu u posebnoj atmosferi, protiv favorita za titulu. Nisu se proslavili nekadašnji učesnici Lige šampiona u Super ligi, u pet kola su pretrpeli pet poraza. Ozbiljniji otpor pružili su samo na bazeu „Slana bara“. Nisu imali snage da pariraju „čivijašima“ pre 20-ak dana. Vasin, Pekogačić i Marin svakako stižu u nameri da odigraju najbolji meč u sezoni, a na igračima Miodraga Mirovića je da ih spreče u tome.
Ukoliko Kragujevac iznenadi u Beogradu, ŠABAC je drugi i očekuje ga dvomeč sa Zvezdom u polufinalu. Remi i trijumf ZVEZDE otvara vrata ovdašnjem timu da zauzme prvo mesto pobedom protiv „lala“. U tom slučaju slede dueli za finale protiv PARTIZANA. Najgori scenario (poraz od Vojvodine i pobeda Zvezde) vodi Šapčane na mesto tri, no o tome ne želimo ni da razmišljamo. Partizan je svakako četvrti. Novosađani i Nišlije će igrati još samo ovog vikenda.
D. B.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa