Info

9. maj 2019.9. maj 2019.
PROTEST SE PRESELIO U PARK ISPRED PREDSEDNIŠTVA SRBIJE

Slobodna zona na Andrićevom vencu

Učesnici protesta "Jedan od pet miliona" su posle protestne šetnje u centru Beograda, formirali takozvanu "Slobodnu zonu" u Pionirskom parku kod Predsedništva Srbije i najavili da će svako veče čitati "slobodne vesti".
Protest je počeo na prostoru ispred Terazijske česme, a velikim aplauzom su uputili simboličnu podršku vlasnici novosadskog Kanala 9 Maji Pavlović, koja štrajkuje glađu ispred sedišta REM-a kod zgrade Doma sindikata. Sa kamiona sa ozvučenjem ispred Predsedništva su pročitane takozvane slobodne vesti o stanju u srpskim medijima, o štrajku Maje Pavlović, a komentarisane su i pojedine izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ostalih visokih zvaničnika.
U Pionirskom parku podignut je šator, gde građani razgovaraju sa predstavnicima opozicije. Ispred šatora je ozvučenje a istaknuta je i parola "Počelo je". Građani stoje ispred Predsedništva oko koje se nalazi metalna ograda. Predsednik gradskog odbora Dveri Jugoslav Kiprijanović rekao je da će u Slobodnoj zoni sa građanima svakodnevno razgovarati poslanici, članovi Asocijacije slobodnih odbornika Srbije i druge javne ličnosti.
Prema njegovim rečima, planirano je da lideri opozicije u 14 časova održavaju konferencije za novinare kao i da se uveče emituju dnevnici slobodne Srbije.
- Ovo je slobodna zona za oslobođenje Srbije - rekao je Kiprijanović.
Veliki deo parka u blizini šatora bio je natopljen vodom iz prskalica za polivanje koje neprekidno rade.
Serenada za predsednika
Stranke koje učestvuju u protestu „1od 5miliona“ organizovale su dežurstva u Slobodnoj zoni, a najzanimljivije je, po očekivanju, bilo tokom dežurstva Pokreta slobodnih građana Srbije. Predsednik PSG Sergej Trifunović je organizovao „Veče serenada“ tokom koje je svirao gitare i pevao predsedniku Srbije ispod terase. Jedna od najuverljivijih pesama bila je „Kukavica“ Svetlane Cece Ražnatović.

N. K.

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa