9. maj 2019.9. maj 2019.
Jana u Italiji
Učenica OŠ „Janko Veselinović“ na međunarodnom "HIPPO" takmičenju

Jana u Italiji

Jana Lazarević, učenica šestog razreda Osnovne škole “Janko Veselinović” jedina je iz Šapca koja se ostvarenim rezultatom plasirala u finale međunarodnog "HIPPO" takmičenja iz engleskog jezika koje će biti održano u Italiji od 10. do 13. maja.
Nadarena mlada Šapčanka ističe da se nije posebno spremala za proveru znanja, ali da svakodnevno predano vežba i usavršava znanje, kako na redovnim časovima sa profesorkom u školi, tako i samostalno kod kuće.
-Za takmičenje se nisam pripremala. Primenila samo ono što sam naučila na časovima kod profesorke Verice Vučenović. Engleski za mene nije obaveza i težak školski predmet. Volim da gledam filmove, serije i čitam knjige na tom jeziku, tako da sve ide spontano. Uz zabavu učim, usvajam nove reči i saznanja – kaže Jana i dodaje da nema tremu pred odlazak u Italiju. Raduje se novim poznanstvima, avanturama i potajno očekuje dobar plasman.
Za odlazak na finalnu proveru, nadmetalo se 43 učenika iz Šapca u Beogradu, gde su učestvovala deca iz cele Srbije.
Početkom maja 19 najboljih putuje u Italiju gde će u okviru sedmog internacionalnog "HIPPO" takmičenja proveriti svoje znanje engleskog jezika i imati priliku da se druže sa vršnjacima iz preko 20 zemalja.
Hippo „English Without Borders“ od 2013. godine okuplja učesnike uzrasta od 10 do 19 godina iz celog sveta i za cilj ima širenje znanja o značaju učenja stranog jezika, edukaciju predavača, povezivanje dece i mladih kroz različite aktivnosti.

M. Ž.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa