9. maj 2019.9. maj 2019.
(O)sećanja
Humanitarna izložba u znak sećanja na Anu Popović od 7. do 10. maja

(O)sećanja

U galeriji Kulturnog centra u utorak od 18 časova je otvorena humanitarna izložba pod nazivom “Osećanja” u znak sećanja na Anu Popović (1993-2018) koja se hrabro borila sa opakom bolešću. Izložba je otvorena do petka i prodajnog je karaktera, a pored reprodukcija Aninih slika, svoje radove predstavilo je 10 umetnika i njenih prijatelja. Prikupljeni novac ići će za lečenje Jovane Nikolić (12) koja boluje od kancera.
Prošle godine prvi put je otvorena izložba slika u realizaciji Impulsa, koju je pokrenula umetnica Ana Popović u pokušaju da prikupi sredstva za svoje lečenje. Imala je viziju da izložba postane tradicionalna, a kako je smatrala da će do naredne godine biti izlečena, odluka je bila da sredstva budu namenjena nekom drugom kome su u tom momentu najpotrebnija. Nažalost, Ana se nije izlečila, ali je njen san zaživeo.
-Prošle godine održana je prva izložba “Ana i prijatelji”, a sada smo sa Aninom majkom i prijateljima nastavili ovo što će postati tradicija. Anina majka će odlučiti kome će svake godine biti upućena sredstva prikupljena od izložbe. Ovaj put će to biti Jovana Nikolić, rekao je jedan od domaćina događaja, istoričar umetnosti Filip Kovačević.
Sa Anom sam se družila od detinjstva i bile smo jako bliske. Ona je sve ovo pokrenula, a bila je izvrsna umetnica. Svi njeni radovi predstavljaju mali kosmos, to je najviše slikala jer je i ona sama predstavljala taj kosmos, u suštini, svako živo biće nosi u sebi taj univerzum koji je neuništiv, tako da Ana nikada neće izbledeti u našim srcima, navodi Marija Manojlović.
Dragana Marković čitala je stihove koje je napisala za Anu, neposredno nakon što su se upoznale. Nisu se dugo poznavale, ali ona ističe da je energija koju je kod Ane osetila ostavila veliki utisak. Energija borca, hrabrosti i želje za životom.
N. M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa