16. maj 2019.16. maj 2019.
Uništili sve  što nisu pokrali
OPLjAČKANA I DEMOLIRANA POLjOPRIVREDNA
SAVETODAVNA I STRUČNA SLUŽBA

Uništili sve što nisu pokrali

Deo odnetih stvari je vraćen, ali je napravljena ogromna šteta. Krađu je pratio i vandalizam, pa je veliki deo inventara koji nije imao vrednost za lopove, polupan i polomljen
Prostorije Poljoprivredne i savetodavne stručne službe opljačkane su u noći između nedelje i ponedeljka. Brzom intervencijom policije jedan pljačkaš je uhapšen u roku od sat vremena.
Deo odnetih stvari je vraćen, ali je napravljena ogromna šteta. Krađu je pratio i vandalizam, pa je veliki deo inventara koji nije imao vrednost za lopove, polupan i polomljen.
-Opljačkana je hemijska laboratorija Odeljenja za ispitivanje zemljišta. Molimo naše poljoprivredne proizvođače da imaju razumevanja, jer nećemo moći da radimo narednih 10 do 15 dana i to sada kada su hemijske analize zemljišta najpotrebnije. Oprema se može nadoknaditi, ali imaćemo prekid u radu. Trebaće nam vremena da se oporavimo, navodi Darko Simić savetodavac u PSSS.
Kako nezvanično saznajemo, uhapšeni izvršilac tvrdi da je radio sam. Tome međutim ne ide u prilog da su odnete i neke mašine koje su bile teške više stotina kilograma. Poskidani su radijatori, motori sa svih uređaja, rešoi i aparati za analize, kompjuteri, laptopovi... Dok su odnosili ono što bi im bilo korisno, lopovi su lomili staklene posude i sve što im se našlo na putu.
Jedan deo vraćene opreme je oštećen i neupotrebljiv. Prve procene štete su na više od 600.000 dinara, ali to nije konačan zbir. Prošle godine PSSS se takođe našla na meti lopova kada su odneta dva laptopa u kojima su bili podaci od ogromnog značaja. Počinioci tada nisu pronađeni.
Vrata PSSS su tokom dana svima otvorena, pa je svako mogao da vidi šta se gde unutra nalazi. Neki od zaposlenih veruju i da su uhapšenog pljačkaša prethodnih dana videli na prostoru iza zgrade i da je izgledao kao da sakuplja puževe.
M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa