16. maj 2019.16. maj 2019.
Za bezbedan kraj školske godine
POČELA AKCIJA “MATURA 2019”

Za bezbedan kraj školske godine

Ministarstvo unutrašnjih poslova poslednjih nekoliko godina sprovodi akciju “Matura”. Pripadnici Policijske uprave u Šapcu i ovog proleća počeli su sa realizacijom projekta tokom kog će održati niz predavanja učenicima završnih godina srednjih škola.
-Cilj akcije je povećanje bezbednosti učenika završnih razreda srednjih škola i očuvanje povoljnog stanja bezbednosti za vreme maturskih proslava i drugih školskih manifestacija. Tokom ovog projekta naši policijski službenici maturantima će održati predavanja o štetnosti konzumiranja alkohola i droga i apelovati na njih da tokom proslava ne remete javni red i mir i da se striktno pridržavaju saobraćajnih propisa, jer na taj način čuvaju svoju i bezbednost svojih drugova. Policija će, u dane završetka školske godine, proslava matura i drugih manifestacija, pojačano kontrolisati javni red i bezbednost saobraćaja u blizini školskih dvorišta, na ulicama, trgovima i u blizini objekata u kojima će biti organizovana maturska slavlja, navodi Aleksandar Počuča, inspektor za prevenciju i suzbijanje maloletničke delikvencije PU Šabac.
Naš sagovornik podseća da su u sprovođenje sportskih aktivnosti, kulturnih i drugih manifestacija, koje će biti organizovane tokom završetka školske godine, uključeni i predstavnici lokalne zajednice, školske uprave, Centra za socijalni rad i druge institucije kako bi obeležavanje kraja školske godine proteklo što bezbednije.
Na teritoriji Šapca akcija je ranijih godina dala odlične rezultate, jer nije bilo nikakvih incidenata tokom završetka školske godine.
M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa