16. maj 2019.16. maj 2019.
Navijačke pesme bude građane
NASTAVLjAJU SE MUKE STANARA U BENSKOJ BARI

Navijačke pesme bude građane

Redakciji „Glasa Podrinja“ ponovo su se obratili stanari u centralnom gradskom naselju Benska bara.
Kao što smo pisali u prošlom broju, građani u Benskoj bari imaju višegodišnji problem sa remećenjem javnog reda i mira u parku kod arteške česme. Pokušavali su na sve načine, kontaktirajući nadležne organe u gradu da reše ovaj problem, ali nisu uspeli. S druge strane, nasilje prema njima postaje sve agresivnije.
U međuvremenu, svako veče kada je lepo vreme, na klupama ispred arteške česme se okupljaju mladi i uznemiravaju stanare okolnih zgrada.
- Da se razumemo, nemamo mi ništa protiv toga što se oni tu okupljaju i druže. Problem je što nemaju meru i što to uznemiravanje traje do ranih jutarnjih sati. Učestala je pojava da dolaze nekoliko sati posle ponoći i pevaju navijačke pesme. Čuli smo da su nekim komšijama iz zgrade koja gleda na artešku česmu polomili prozore. Ovo stvarno mora da prestane - ispričao nam je jedan stariji gospodin koji želi da ostane anoniman.
To je, takođe, jedan od problema. Stanari su preplašeni. Ne smeju da izađu na terasu, niti da prijave policiji remećenje javnog reda i mira.
- Ne pada mi na pamet da ih prijavim, jer rizikujem da i mene napadnu i polome mi prozore. Oni uvek nekako saznaju ko ih je prijavio. Apelujem na policiju da organizuje patrole po našem kraju, jer nije u redu da jedna grupa mladih ljudi uznemirava i maltretira celo naselje. Mi stanari iz okolnih zgrada smo mislili da se organizujemo i da isečemo te klupe kako se ne bi okupljali na tom mestu, ali ne želimo da preduzimamo nikakve mere bez dogovora sa nadležnima - rekao nam je još jedan stanar Benske bare.
Naši sagovornici, zajedno sa svojim komšijama, ubeđeni su da njihov problem niko od nadležnih ne shvata ozbiljno i plaše se da će tek u slučaju nekog većeg nasilja doći do valjane reakcije grada i policije.
E. G. P.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa