16. maj 2019.16. maj 2019.
Tragom prošlosti
Osnovna škola „Janko Veselinović“

Tragom prošlosti

Dan Osnovne škole „Janko Veselinović“, 13. maj, obeležen je na svečan način, na velikoj sceni Šabačkog pozorišta. Tokom programa, javnosti su predstavljeni najuspešniji učenici i nastavnici, a potom je izvedena predstava „Tragom prošlosti" u režiji profesorke srpskog jezika Mirjane Perišić.
-Želeli smo da kroz prepoznatljive motive dočaramo vremena koja su za nama. Potrudili smo se da kostimima, muzikom i jezikom dočaramo atmosferu svake dekade koja je iza nas - navela je profesorka Perišić.
Osnovna škola „Janko Veselinović“ jedna je od najstarijih u gradu. Osnovana je pre više od jednog veka, od 1958/9. godine ponosno nosi ime poznatog književnika i nekadašnjeg predavača.
Pored duge tradicije koju čuva, ova obrazovna ustanova posvećeno neguje i edukuje mlade talente koji stasavaju pod njenim okriljem. Priznanje i potvrda su brojne nagrade sa takmičenja.
-Ponosni smo što naša škola već 66 godina nosi ime po velikom književniku, učitelju i publicisti. Proslavom smo želeli da podsetimo na prošla vremena, zbog toga smo i program nazvali „Jankovci zagledani u prošlost“. Nastupima učenici su nas vratili u prošlost, probudili u nama setu i lepe emocije koje nas vežu za školu - istakla je direktorka škole Ljiljana Stojanović.
Hor učenika i nastavnika Škole pod vođstvom profesora Milana Pantića muzičko-scenskim vremeplovom podsetio je goste na magična vremena uz melodije kultnih pesama. Svečanosti su prisustvovali učenici, zaposleni, kolege i prijatelji škole.

M. Ž.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa