9. jun 2011.9. jun 2011.
KARATE: SAMURAJ UROŠ ISAKOVIĆ

UZOR SVOJIM VRŠNjACIMA

Mladi karatista Uroš Isaković jedan je od najuspešnijih članova karate kluba „Samuraj “ iz Majura. Ovaj trinaestogodišnjak do sada je ukupno osvojio četrnaest medalja na raznim takmičenjima. Samo u ovoj godini okitio se sa osam odličja na četiri karate turnira. Blistao je u obe discipline. U katama i sportskim borbama zasluženo je osvojio dve zlatne, jednu srebrnu i pet bronzanih medalja
Počinje da se bavi ovim sportom u četvrtom razredu. Na samom početku rada pomenutog karate kluba Uroš je sa malom grupom vršnjaka krenuo da upoznaje tajne ove borilačke veštine. Većina njegovih drugara od pre tri godine prekinuli su bavljenje ovim sportom, za razliku od njega koji istrajava u ostvarenju svojih sportskih ciljeva trenirajući redovno.
- Sportski uzor mi je moj tata, koji se takođe aktivno bavio karateom. Bio je jedan od najboljih, pa sam želeo da krenem njegovim stopama. Pored četiri treninga sedmično, vežbam i kući, jer kada se nešto voli nije naporno, čak šta više uživam. Želim da napredujem i usavršim svoju tehniku. Upravo se spremam za polaganje za plavi pojas. U nekom narednom periodu voleo bih da se oprobam i u drugim borilačkim veštinama poput aikida i džiu ““ džice, rekao je Uroš.
Na pitanje da li je nekada koristio svoje poznavanje karatea, vrlo jasno odgovara da jeste, ali isključivo u samoodbrani. Za trenera Zorana Puzića kaže da je strog kada treba da bude, jer to je jedini ispravan način za savladavanje veštine i postizanja dobrih rezultata na takmičenjima. Tokom prošle godine Uroš je bio na pripremama reprezentacije Srbije u Boru gde je stekao određena znanja. Potom je učestvovao na svetskom prvenstvu u Beogradu, gde nažalost nije imao sreće u borbi za medalju, a bio je i najmlađi.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa