16. maj 2019.16. maj 2019.
Prijavite se za deseti Cerski marš
MANIFESTACIJA JUBILARNO 18. AVGUSTA

Prijavite se za deseti Cerski marš

Počelo je prijavljivanje za jubilarni 10. Cerski marš. Ove godine na put dug oko 37 kilometara ići će se 18. avgusta.
Svi zainteresovani se mogu prijaviti putem fejsbuk profila Branislav Jovanović (Cerski marš) i "Udruženje građana Cerski marš", instagram profila "cerskimars" i na broj telefona 065/437-49-21. Simbolično, u petak su građani mogli da se prijave i na štandu kojim je ova manifestacija najavljena, u centru grada.
-Veoma je važno da se svi učesnici prijave. Mi na osnovu toga znamo koliko treba da nabavimo hrane, vode, koliko će nam biti potrebno vozila za pratnju i autobusa za povratak. Moramo da znamo brojno stanje da bismo sve mogli da organizujemo na najvišem mogućem nivou i da ne dođe ni do kakvih problema. Potrebno je izdvojiti samo minut vremena, a značajno je zbog svih učesnika, istakla je Marija Spasojević iz Udruženja građana “Cerski marš”.
Ovogodišnji Cerski marš posvećen je vojvodi Petru Bojoviću, koji je ranjen tokom Cerske bitke. Do samog Marša organizatori će upriličiti još niz događaja kojima će u okviru najave ove manifestacije podsetiti i na druge važne datume i događaje iz novije srpske istorije.
Prošle godine bilo je rekordnih 2.500 učesnika. Tradicija kaže da svake godine dođe sve više ljudi, pa se očekuje da će do Tekeriša marširati impozantan broj od oko 3.000 učesnika iz cele Srbije, Republike Srpske, ali i inostranstva.
Trasa puta ostaje nepromenjena, a kod spomenika na Tekerišu ponovo će biti organizovan prigodan program.

M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa