16. maj 2019.16. maj 2019.
Koncert Ansambla narodnih pesama i igara Srbije „Kolo“

Četiri godišnja doba u Šapcu

Prolećna turneja „Četiri godišnja doba“ Ansambl narodnih pesama i igara Srbije „Kolo“ započeće koncertom u Šabačkom pozorištu 17. maja, kada će publika imati priliku da uživa u nešto drugačijem programu. Ovo je prvi u nizu od planiranih nastupa Ansambla, a već narednog dana, 18. maja očekuje ih gostovanje u Bogatiću, a zatim u Valjevu, Mionici, Gornjem Milanovcu i Lazarevcu.
Suorganizator koncerta je KUD „Abrašević“ koji ove godine obeležava 140 godina od rođenja Koste Abraševića i 114 godina postojanja.
Ansambl „KOLO“ osnovala je vlada NR Srbije 15. maja 1948. godine. Već sedamdeset i jednu godinu na visokom umetničkom nivou čuva, neguje i prezentuje srpsku tradicionalnu umetnost, kroz igru, pesmu, muziku i običaje kao jedinstven ambasador kulture koji je gostovao na svim kontinentima, u najprestižnijim koncertnim salama, kao što su Metropoliten i Karnegi Hol u Njujorku, Palata Šajo u Parizu, Rojal Festival Hol u Londonu, Baljšoj Teatar u Moskvi, Opera u Kelnu, Teatar Feniče u Veneciji, Opera u Sidneju, Nacionalni umetnički centar u Pekingu.....
Više od šezdeset vrhunskih umetnika, igrača koji su istovremeno i pevači, petnaest muzičara, uz podršku i organizaciju direktora Vladimira Dekića prezentuje raznovrsnu i bogatu tradicionalnu baštinu Srbije.
U stvaranju umetničkog repertoara učestvovali su najeminentniji koreografi, kompozitori, etnomuzikolozi, etnolozi, baletski umetnici i izgradili prepoznatljiv umetnički stil, oličen u raznolikosti scenskih i muzičkih oblika.

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa