9. jun 2011.9. jun 2011.
KOLIKO NAM JE PARA(NE)NORMALNO POSTALO NORMALNO

ĆIRI-BU ĆIRI-BA

U Srbiji oko 70 odsto građana sujeverno. Ekonomska kriza povećala obim posla vračarama i magovima
Magija podrazumeva uspostavljanje kontrole nad događajima, predmetima i ljudima posredstvom magičnog i paranormalnog. Po istraživanju “Stratedžika“ za 2010. godinu, Srbi su među najsujevernijim narodima na svetu. Posla ima za stotine vidovnjaka, vračeva, belih i crnih magova. Više od 70 odsto građana su sujeverni, bilo da oko ruke vežu crveni konac ili se vraćaju kući kada im crna mačka pređe put, odlučni su da ne izazivaju sudbinu, Boga ili nešto treće.
Violeta iz Debrca je moć čitanja znakova iz šolje nasledila od majke koja je nadaleko bila čuvena po svom pogađanju. Za svoje reči one nikada nisu tražile novac, uzimale su samo ono što bi ih ljudi častili.
- Pomažem ljudima, gledam u šolju i olovom skidam strah deci. Kod mene dolaze i mnoge važne ličnosti, lekari, profesori... svi se vraćaju i čašćavaju me kada im pomognem. Najčešće pitaju za posao, porodicu i zdravlje. Upozorila bih sve na veliki broj prevaranata i lažnih vračeva koji postoje samo da bi od lakovernih uzimali pare, naglasila je Violeta i usput nam otkrila jedan magični trik.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa