23. maj 2019.23. maj 2019.
UDRUŽENjE LjUBITELjA MAČVANSKE TRADICIJE I OBIČAJA

Milan Daničić novi predsednik

Na sednici održanoj protekle subote u Bogatiću, Udruženje ljubitelja mačvanske tradicije i običaja, donelo je odluku o promeni adrese i sada se umesto u Šapcu nalaze u Bogatiću. Ulica je Mike Vitomirovića, broj 4. Izabrani su novi rukovodeći organi Udruženja, a za predsednika Skupštine Milan Daničić, preduzetnik iz Bogatića.
Uz usvajanje prethodnog, donet je novi plan i program rada. Većinu važnijih pitanja i budućih aktivnosti predložio je Dragan Avrić, rodom iz Drenovca, autor monografije o svom selu. Između ostalog založio se za ažuriranje spiska članstva, veću saradnju sa kulturnim poslenicima u obližnjim mestima, obeležavanje i veću brigu o značajnim istorijskim spomenicima u ovom kraju, među kojima je potencirao spomenik posvećen ratnicima i seljacima Mačve u Prvom svetskom ratu, podignut ispred osnovne škole u Bogatiću, prisniju vezu sa školama, potenciranje mačvanskih brendova...
Miomir Filipović iz Radenkovića smatra da veću pažnju i publicitet treba dati znamenitim Mačvanima, organizacijom različitih svečanosti u njihovu čast i davanjem imena ulica po njihovim imenima, dok je Sofija Ljubičić iz Zasavice insistirala na “povezivanju” rada Udruženja sa školama.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa