23. maj 2019.23. maj 2019.
Šta znaš o Crvenom krstu  i dobrovoljnom davalaštvu
ODRŽAN TRADICIONALNI KVIZ

Šta znaš o Crvenom krstu i dobrovoljnom davalaštvu

U okviru obeležavanja Nedelje Crvenog krsta opštinska humanitarna organizacija priredila je i ove godine u saradnji sa OŠ “Mića Stanojlović” finalno takmičenje kviza “Šta znaš o Crvenom krstu i dobrovoljnom davalaštvu?”.
U ovom, sada već tradicionalnom nadmetanju učestovalo je sedam ekipa učenika četvrtih razreda iz Koceljeve, Svileuve, Donjeg Crniljeva, Kamenice, Draginja i prvi put iz Ljutica.
Osnovci su se takmičili iz oblasti poznavanja istorije nastanka, principa rada i programskih aktivnosti ove humanitarne organizacije i, prema rečima organizatora, pokazali visok stepen znanja i ozbiljne pripreme.
Treće mesto pripalo je ekipi iz Draginja, drugoplasirani su bili đaci iz Donjeg Crniljeva dok su najveći broj bodova osvojili osnovci iz Kamenice. Jedanaestogodišnji Dalibor Vasić, član pobedničkog tima, nije krio zadovoljstvo zbog osvojenog prvog mesta.
–Kao pobednik osećam se najbolje. Mnogo sam srećan. Drugari i ja smo se spremali dovoljno, a u našoj ekipi najbolja je Milica Petrović. Ovo takmičenje mi se veoma svidelo. Najveći protivnici su nam bili drugari iz Draginja i srećan sam što smo sada bili bolji od njih- ističe član ekipe iz Kamenice.
Đaci iz Ljutica, jedne četvororazredne škole, prvi put su učestvovali na ovom takmičenju i o novom iskustvu imaju reči hvale. Ističu da im je druženje i nadmetanje sa đacima iz drugih škola sa područja opštine bilo predivno kao i da su naučili mnogo toga novog, te da će se za sledeće takmičenje još ozbiljnije pripremati.
V. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa