23. maj 2019.23. maj 2019.
Foto: Fb stranica šabački hipodrom

Foto: Fb stranica šabački hipodrom

ŠABAČKI TRIJAL STAKES

Lovor za Fast Endless

U prvom klasiku, ove sezone na Šabačkom hipodromu, prošle nedelje dominirali konji vlasnika Dejana Vujčića i Nike Šendeković
Pravi pljusak koji se spustio na Šabački hipodrom, prošle nedelje, baš u vreme održavanja najznačajnije trke dana “Šabački Trijal Stakes”, nije umanjio erupciju vedrog raspoloženja, prvenstveno Dejana Vujčića, jednog od vlasnika (pored Nike Šendeković) Fast Endless, pobednice u trci dana (grup 2 za trogode konje) na stazi dugoj 1.600 metara, koju je veštom rukom u sedlu vodio Željko Ilić. I dok su brojni posetioci na ovom veličanstvenom objektu, potražili sklonište od kiše, Aleksandar Dragojević, prvi čovek Šabačkog hipodroma uručio je veliki pehar Dejanu Vujičiću, a pobednici stavio lovor oko vrata.
Radost Vujčića i Šendekovića u ovoj trci, gde se u start mašini našlo sedam brzih konja, uvećao je njihov Magic Man, koji je imao u sedlu Šašića, i morao da se zadovolji drugim mestom, mada su ga mnogi dobri poznavaoci konjičkog sporta, pre trke videli u pobedničkom padoku. A kad smo već kod prognoze, koja je uzela veliki zamah na Šabačkom hipodromu, treba ukazati i na to da je “dvojac vlasnika”, Dejan Vujčić-Nika Šendeković u pomenutoj trci dana imao i trećeg konja, a to je Lullaby ( Bila je izuzetno nemirna pre trke i nije išla u uobičajeni probni galop). Na kraju je ostala bez plasmana.
Treće mesto je osvojio Al Capone, vlasnika A. Aškovića, koji je u sedlu imao Lazarevića. Četvrti je bio Napolitain, koga su mnogi svrstavali u favorite trke.
U prvoj trci ovog dana “Tomsin” za trogode i starije konje na 1.350 metara, pobedila je Solaz, vlasnika Vidaka Bratića sa Konkoljem u sedlu. Druga je bila Blue Sea, a treći Jerry Beast.
Druga trka, zvala se “Sirko”. Ona je bila kategorije pet za trogode i starije konje bez pobede na 1.200 metara. Prvi kroz cilj je prošao Lightning sa Ilićem u sedlu, vlasništvo ergele Ljubičevo. Druga je bila Nastasja, a treći Dorian Braun.
Ni u trećoj pod nazivom “ Mediteraneo” kategorije tri za dvogode konje na stazi dugoj 1.100 metara, uzbuđenja nisu izostala. Pobedio je Hussar de Beauvais, vlasništvo Dejana Vujčića i Nike Šendeković sa Ljzbomirovićem u sedlu. Druga je bila Miss Iron, a treći Asensio.
Usledila je trka pod nazivom “Slobodna zona Šabac”, kategorije dva za četvorogode i starije konje na 1.100 metara. Pobedio je Sansili, vlasnika M. Dautovića, koga je jahao Gnesi. Drugi je bio Milosh the Great, a treći Waslawi.
U petoj trci ovog dana “Lavovi o15”, kategorije četiri za trogode konje bez pobede na stazi od 1.600 metara pobedila je Galloping Joy, vlasništvo Dragana Rakića sa Ljubomirovićem. Druga je bila Pepper Doll, a treći Gordon.
Šesta trka po redu, ovog dana bio je “Memorijal Darko Pilke Filipović”, posvećena prerano preminulom čuvenom džokeju iz ovog kraja. To je handikap jedan, za četvorogode i starije konje na stazi od 1.600 metara.Ovog puta pobedio je Surčin, vlasništvo V. Starčevića sa Lazarevićem u sedlu.
Tmurne oblake zamenila je kiša, a i vidljivost je znatno smanjena. Tokom trke dana o kojoj smo na početku više govorili kiša je lila kao iz kabla. Malo se primirila ali i dalje padala, a u dve poslednje trke ovog bogatog trkačkog dana skoro se smračilo.
U Memorijalu posvećenom Srećku Mariću, osmoj trci ovog dana ( Listed ) za četvorogode i starije konje na 1.800 metara pobedio je Sammys Warrior, vlasništvo Adamovića i Radivojevića, koga je jahao Ilić. Drugi na cilju je bio Alkatraz, a treća Krasiva.
Susret galopera ovog dana na hipodromu u Šapcu, završen je trkom “Veterinarska stanica Šabac”. To je handikap tri za trogode i starije konje na 1.800 metara. Pobedila je Median, vlasnika V. Starčevića sa Ljubomirovićem u sedlu. Druga je bila Barbara Hepworth, vlasništvo Aleksandra i Ane Ružić, a treća Sibirska Kraqica.

Lj.Đ.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa