23. maj 2019.23. maj 2019.
U NEDELjU ODRŽANA DESETA
IZLOŽBA PASA

Veliko interesovanje za kinologiju

Treće mesto na ovogodišnjoj izložbi pripalo je nemačkom ovčaru Cronosu, vlasnika Stevice Cvejića. Na drugom mestu našao se bul terijer standard Pablo From The Hood, vlasnika Olge Janković dok se na pobedničko postolje popeo nemački kratkodlaki ptičar Nok Haus Illmark, čiji je vlasnik Marko
Adamović
Proteklog vikenda je u Koceljevi u organizaciji Kinološkog društva održana jubilarna, deseta izložba na kojoj je učestvovalo skoro 250 pasa svih rasa odgajivača iz Srbije ali i zemalja iz okruženja, poput Makedonije, Crne Gore i BiH.
Prisutne izlagače, goste i posetioce pozdravio je najpre predsednik društva Slobodan Petrović a izložbu je otvorio predsednik opštine Dušan Ilinčić.
Organizator je pripremio velikih broj pehara za pobednike po kategorijama a posebnost ove izložbe ogleda se u činjenici da su sva deca, koja su učestvovala sa svojim kućnim ljubimcima, dobila medalje.
Treće mesto na ovogodišnjoj izložbi pripalo je nemačkom ovčaru Cronosu, vlasnika Stevice Cvejića. Na drugom mestu našao se bul terijer standard Pablo From The Hood, vlasnika Olge Janković dok se na pobedničko postolje popeo nemački kratkodlaki ptičar Nok Haus Illmark, čiji je vlasnik Marko Adamović.
–Prostranstvo svih sedam ringova i prisustvo osam kvalifikovanih sudija daju posebnu težinu ovoj izložbi s obzirom da su istoga dana u našoj zemlji održane još dve slične. Teren kod koceljevačkog bazena je idealan za ovu izložbu- ističu u Kinološkom društvu Koceljeva.
Da u ovoj opštini postoji značajno interesovanje za kinologiju svedoči i prisustvo velikog broja posetilaca ali i podatak da su u ovom mestu registrovane tri odgajivačnice rotvajlera, nemačkih ovčara i američkih staford terijera.
Organizatori napominju da imaju odličnu saradnju sa LU “Tamnava” te se na svakoj izložbi u Koceljevi bira i najlepši lovački pas.
Vesna Bošković

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa