23. maj 2019.23. maj 2019.
NADAMO SE
VATERPOLO: PLEJ OF super lige srbije

NADAMO SE

Revanš odigran sinoć. U Beogradu Šapčani tri četvrtine bolji. Finalna serija počinje za vikend
Teško je pisati u trenutku dok nas sati dele od početka revanša, a opet biti svestan da dok vi čitate ovaj tekst ishod je već poznat, vi, dragi čitaoci, već znate da li je ŠABAC finalista plej ofa, prvi put u istoriji, da li je naparvio još jedan rezultat iz kategorije „nikada u istoriji“ ili će u finalu titulu braniti prošlosezonski šampion, najtrofejiji klub Srbije PARTIZAN. Nadamo se da je sinoć, na Gradskom bazenu, ispisana istorija, nadamo se da poklonici vaterpola već razmišljaju o vikendu i prvom meču finala.
Prethodna tri odigrana meča u Regionalnoj ligi i polufinalu Kupa, odnosno tri od četiri četvrtine subotnjeg duela na Banjici daju za pravo nadi, daju za pravo stavu da je tim koji predvodi Miodrag Mirović, koji na kapicama nosi oznake kluba iz našeg grada, kvalitetniji. Opet, brigu i nesigurnost, zašto ne reći i strepnju pred ishod donosi zaostatak od jednog gola iz prve utakmice u Beogradu (8:7). Govorili smo u prethodnom broju da je karakteristike igre „crno – belih“ u prethodnim mesecima isticanje uvek jednog igrača koji predvodi ostale. U poslednjem meču se istakao golman Vlahović, odnosno iskusni Kasum i Korolija u bitnim momentima. „Ključ“ za odbranu Beograđana imali su doskorašnji igrači ovog tima Janković i Vučinić, uz odličnu partiju gomana Pijetlovića.
Atmosfera na bazenu „Banjica“ bila je nesvojstvena za utakmice Partizana u 95% dosadašnjeg toka sezone, verujemo i nadamo se da je u sredu, na Gradskom bazenu u Šapcu bilo bučno kao u 95% mečeva Šapca ove sezone i kao što su navikli svi rivali kada dođu u Šabac, a vrate se pod utiskom, ne samo utakmice, već i atmosfere na bazenu kakve nema u regionu.
Prednost u revanšu imala je i ZVEZDA posle pobede nad RADNIČKIM u Kragujevcu. Meč je igran isto veče kada i duel Šapčana i Beograđana. Finalna serija, na dva dobijena meča, startuje već za vikend.

D. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa