23. maj 2019.23. maj 2019.
FUDBAL: SUPER LIGA (PLEJ AUT)

Poraz ne kvari utisak

S obzirom da je istican cilj „osvajanja“ plej auta, možemo reći da kombinovai sastav u Surdulici nije uspeo u tome, no mnogo važniji je uspeh u globalu, a to je opstanak. Baš taj cilj proklamovan je u julu, pred start sezone. Sadašnji trener Voždovca, a onda MAČVE Dragan Aničić, suočio se sa odlascima važnih navalnih igrača, standardnih prvotimaca i opstanak je bio primarni cilj. Tokom sezone se dogodila smena trenera, bilo je uspona kada je delovalo da „crveno-crni“ mogu više, ali i padova forme koji su slutili grčevitu borbu za spas. Kada se sve sabere i oduzme, možemo reći da je glavni cilj ostvaren i da je sezona uspešna.
Više o sezoni MAČVE pisaćemo u narednom izdanju našeg lista. Bilo je tu značajnih trenutaka, utakmica, dostignuća koja su za mačvine „istorijske“ knjige, teških poraza i velikih pobeda. U odnosu na prethodnu sezonu, Šapčani su završili na istoj, 12. poziciji. Gotovo identičan je učinak po pitanju pobeda, remija i poraza (ove sezone 10, 11, 16 – prethodne: 11, 8, 18) i bod manje je osvojen, zbog podele bodova u doigravanju. Brojke kažu da je tim nosila odbrana, jedna od boljih u ligi, dok je napad ostavio znatno slabiji utisak. Najvažnije je da MAČVA puni 100 godina u septembru, a vek će proslaviti kao superligaš.
Novajlije i povratnici
Poslednje kolo donelo je delimične promene na tabeli. „Bačku“ je samo teorija čuvala u eliti, ali poraz od „Dinama“ u Palanci i definitivno ih je precrtao sa spiska učesnika Super lige u sezoni 2019/20. U nižem rangu će im se pridružiti „Zemun“. Jesu Zemunci vodili na Banjici, imali rezultat koji im donosi spas, ali je iskusni Volkov doneo izjednačenje i spas „Radu“. Dimitrov je Vranjancima „kupio“ još jednu šansu za spas. Već sinoć su igrali prvi meč Vranje i „Inđija“ (pobednik baraža Prve lige), a revanš je u nedelju. Iz Prve lige u Super ligu su se već plasirali TSC (B. Topola), debitant i povratnik „Javor“ iz Ivanjice.

D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa