23. maj 2019.23. maj 2019.
SVE U NOVOM SADU
RUKOMET: PLEJ OF (M)

SVE U NOVOM SADU



Tri ekipe konkurišu za SEHA. Šapčanima dovoljan i bod. Vojvodina već obezbedila titulu. Novopazarci obećali „pomoć“. U slučaju istog broja bodova tri tima, SEHA u Nišu
Sve je stalo u poslednje kolo. Nadali smo se da neće biti baš takva „gužva“, a opet, možda je to i najbolje i najpoštenije za srpski rukomet. Runda koja zatvara ovogodišnju sezonu biće sve samo ne formalnost i u sve tri dvorane (Novi Sad, Novi Pazar i Beograd) biće igrane jako bitne utakmice.
- Želim da gledam METALOPLASTIKU u SEHA ligi naredne sezone, mislim da je interes da nas predstavlja mlada, poletna, kvalitetna, srčana ekipa koja želi da se dokazuje i kao što smo odigrali i pobedili Niš, obećavam da ćemo igrati i protiv Pančeva kao da je nama biti ili ne biti utakmica – obećao je posle meča Metaloplastike i Novog Pazara trener Pazaraca, tima koji u poslednjem kolu dočekuje DINAMO, Hasan Memić.
Ukoliko zaista PAZAR zaustavi Pančevce, savlada ih i odigra nerešeno, METALOPLASTIKA je u SEHA ligi, ma kakav da je ishod gostovanja „plavih“ u Slanoj Bari. Primarno za „plastičare“ je da izbegnu poraz protiv novog šampiona. U slučaju da uspeju u toj nameri, osvojili su zvanje vicešampion, bez obzira na ishod duela i u Novom Pazaru i u Beogradu. Važno je izbeći jednak bodovni saldo sa Pančevcima, jer u tom slučaju prednost imaju „crno-žuti“. Ovu prednost stekli su zahvaljujući ubedljivoj pobedi prethodne srede nad „plastikom“ 36:27 u dvorani „Strelište“.
Svoju šansu traži i Niš. SEHA ostaje u dvorani „Čair“ samo u slučaju da Nišlije pobede Partizan, Dinamo pobedi Novi Pazar i Vojvodina slavi protiv Metaloplastike. U tom slučaju sve tri ekipe bi imale jednak broj bodova, svaka bi od jedne imala bolji, a od druge slabiji međusobni duel, te bi odluka bila na gol razlici međusobnih okršaja, gde ŽELEZNIČAR ima prednost.
Opcija je mnogo, svako vidi svoju šansu, ali za Šapčane je najvažnije da sami odlučuju o svojoj sudbini. Verovatno da se sprema svečarska atmosfera u Novom Sadu, sedmi put je domaćin šampion, no za razliku od Pančevaca i Nišlija, METALOPLASTIKA ne mora da osluškuje informacije sa drugih duela. Recept je jasan, izbeći poraz i uspeh je ostvaren.

D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa