30. maj 2019.30. maj 2019.
ULTRAZVUK STIŽE U MAJUR
DONATORSKA AKCIJA

ULTRAZVUK STIŽE U MAJUR

U Gradskoj kući je održana konferencija za medije na kojoj je najavljena donatorska akcija za nabavku ultrazvučnog aparata za potrebe ambulante DZ „Dr Draga Ljočić“ u Majuru. Novinarima su se obratili gradski odbornici Dejan Jerinić i dr Dejan Pavlović.
- Dobro je da nabavljamo najnapredniju opremu kao što su gama i iks nož koja služi za lečenje najtežih bolesnika, ali je bitno i da naše zdravstvene stanice opremimo aparatima koji otkrivaju poremećaje zdravstvenog stanja u što ranijem stadijumu. Za lečenje jednog terminalno obolelog pacijenta treba izdvojiti i do 100.000 evra, a za taj novac se može obaviti ogroman broj preventivnih i skrining pregleda. Imajući u vidu 11.000 stanovnika u Majuru, kao i svakodnevni broj pacijenata u majurskoj ambulanti, rešili smo da im učinimo dostupnim jedno od osnovnih dijagnostičkih sredstava, a to je u kolor ultrazvučni aparat, istakao je dr Pavlović.
Kompanija koja je snabdevač medicinskom opremom pristala je da ovaj aparat isporuči bez svoje zarade, pa suma koju je potrebno prikupiti iznosi 750.000 dinara i troškove PDV-a.
- U ambulanti u Majuru rade tri lekara opšte prakse u dve smene, od 7 do 20 časova. Dnevno pregledaju oko 150 pacijenata. Donacija ultrazvuka smanjiće listu čekanja u Opštoj bolnici u Šapcu, a meštanima okolnih sela omogućiti dolazak na pregled u Majur, naglasio je Jerinić.

M.F.

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa