9. jun 2011.9. jun 2011.
SVETSKI DAN ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE

VELIKO SPREMANjE ŠAPCA

Obeležavajući Svetski dan zaštite životne sredine u okviru akcije “Očistimo Srbiju“ u Šapcu je prošle subote organizovano spremanje grada. U aktivnostima koje je podržala Gradska uprava učestvovao je veliki broj volontera, koji su uklonili divlje deponije sa nekoliko zagađenih lokacija. Volonterima su obezbeđene majice, oprema za rad i hrana
Šapčani su i ove kao i ranijih godina prihvatili aktivnosti koje će doprineti da naš grad bude lepši i zdraviji. Osnovni cilj je unapređenje kvaliteta života, koji se meri stanjem životne sredine. Apel današnje akcije u kojoj su učešće uzeli i najmlađi jeste da pokažemo da volimo svoj grad tako što ga nećemo uništavati. Samo malo volje i truda potrebno je kako bismo živeli u boljem i čistijem okruženju, naveo je gradonačelnik Šapca Miloš Milošević.
Akciji “Velikog spremanja Šapca“, priključila su se brojna privredna društva među kojima je i U.S. Steel, čiji su predstavnici kao i prošle godine uređivali prostor vrtića na Letnjikovcu. Spremni da daju svoj doprinos čistijem i lepšem okruženju, volonteri su farbali klupe, čistili parkove i sadili cveće. Za uzvrat mališani Predškolske ustanove “Naše dete“ izveli su predstavu u kojoj su na kreativan način ukazali na značaj ekologije i prirode koja nas okružuje.
Volonteri US Steela već tradicionalno učestvuju u ovim akcijama.
Posebno sam ponosan što su naši zaposleni prepoznali značaj ove akcije i što su izdvojili svoje slobodno vreme kako bi doprineli uređenju gradova, naveo je generalni direktor U.S. Steel Serbia Metju Perkins. Po njegovim rečima ova kompanija se po obimu investicija uloženih u projekat zaštite životne sredine izdvojila kao lider u ovoj oblasti. Od dolaska u Srbiju do sada u ove projekte su uložili više od 100 miliona dolara. Direktor šabačkog ogranka U.S. Steel Branislav Stanković kaže da je ovo dan koji vrlo rado iskoriste da pobegnu od svakodnevnih obaveza, da provedu u prirodi sa decom i da se međusobno druže.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa