30. maj 2019.30. maj 2019.
SEHA SE PIŠE PLAVOM BOJOM
RUKOMET: METALOPLASTIKA U REGIONALNOJ LIGI

SEHA SE PIŠE PLAVOM BOJOM

Remi dovoljan za plasman u SEHA ligu. Povratak u regionalno takmičenje posle sedam godina. Rezultat je podvig koji su zaslužili ovi momci, ističe Đorđe Teodorović
Konačno je ostvaren san stidljivo istican godinama, praktično svih sedam prethodnih, još od završetka prve sezone regionalnog takmičenja. Nije to bio loš nastup „plavih“, daleko od toga, ali ako je onda razbijeno neko ogledalce, sada je „prokletstvo“ skinuto. Dogodila su se tu treća, četvrta mesta i jedno drugo koje baš te sezone nije bilo dovoljno za SEHA, ali sada je sve to manje bolno, jer je uspeh postignut. Remi u Novom Sadu je prava mera uspeha, rezultat koji je onemogućio bilo koga da kaže kako je neki drugi tim „plave“ odveo među najbolje. Čitave sezone se mlad tim borio, izgarao i na kraju izborio i taj bod, vredniji možda i od svih pobeda. Tih 28:28 „preslikalo“ je istinski karakter tima koji ne gubi nadu i kada kvalitetniji iskusniji vodi ubedljivo (12:7 za Vojvodinu u 20. minutu).
Pre početka plej ofa trener Đorđe Tedorović je naglašavao da je doigravanje otvoreno i da je teško proceniti mogućnosti, dva kola je proteklo kada je izneo uverenje da tim može ostvariti nešto veliko, sada je potvrdio da je bio u pravu.
- Slavljenička atmosfera u dvorani dodatno nas je motivisala. Mislim da ne postoji adekvatna reč da opiše ponos koji osećam na kraju svega, niti postoje dovoljno snažne pohvale za moje igrače, istinske junake, mlade momke koji su shvatili koliko mogu i neverovatnim trudom i zalaganjem izborili nešto veliko. Mi smo mlad tim, ali kome je, da citiram kolegu Rojevića, „nebo granica“. Postavili smo sebi vrlo visoke ciljeve, nametnuli pritisak nizom dobrih rezultata, a na kraju morali da se borimo i sa povredama. U odlučujućim mečevima smo lišeni pomoći Vorkapića, nismo mogli u nekoliko mečeva da računamo na Đukića, jedno vreme je i Gojković bio van stroja, uvek bi neko nedostajao za najjači sastav, no i sa tim smo se izborili. Nije ovo veliki uspeh, već istinski podvig. Neizmerno hvala svima koji su bili uz nas, veliko hvala neverovatnoj publici u Šapcu koja nas je nosila u teškim momentima. Ovo je uspeh svih – rekao je posle meča Teodorović.
Sabirajući učinak u tri takmičenja, Super ligi, plej ofu i Kupu Srbije, METALOPLASTIKA je ostvarila 24 pobede, dva remija i pretrpela osam poraza u 34 ovosezonska duela. Bivši dvostruki šampion Evrope bio je „najzastupljeniji“ domaći tim u reprezentaciji Srbije na Svetskom šampionatu, predstavljali su ga Vukašin Vorkapić i Milan Milić, a baš pomenuti Vorkapić je, po mnogim ocenama i najbolji rukometaš na srpskoj sceni ove sezone.
Sedam godina kasnije
U toj prvoj SEHA sezoni METALOPLASTIKA je dobila poziv organizatora da nastupi. Ostvarila je pobede nad IZVIĐAČEM iz Ljubuškog (BiH), BOSNOM iz Sarajeva, učesnikom Lige šampiona te sezone, SUTJESKOM iz Nikšića (Crna Gora) i dva puta nad CRVENOM ZVEZDOM. Uz pobede, šabačka ekipa je zabeležila i remi protiv BORCA iz Banjaluke u Šapcu. Iz te sezone svi pamte i meč u Zagrebu, gde je, u tom trenutku, jedan od najboljih timova Evrope ZAGREB pobedio golom u poslednjoj sekundi, a Šapčani vodili veći deo meča. U toj sezoni ekipu je sa klupe predvodio, nažalost danas pokojni Slavko Novaković, kapitensku traku nosio je Miloš Mitrović, a igrali su, između ostalih, još: Rajičić i Arsić (golmani), Marjanović i Marković (krila), Mitrović, Dragaš, Obradović, Vejin, Grujičić, Palević (bekovi), Đuro Karanović je bio jedna od alternativa na „crti“ i dr. Otežavajuća okolnost za Šapčane beše i stav RSS da tim ne može da nastupa samo u regionalnom takmičenju, te je „plastika“ paralelno igrala domaći i regionalni šampionat, odigravši gotovo 50 utakmica u sezoni.

D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa