30. maj 2019.30. maj 2019.
Uveslavanje pre medalja
KAJAK – SVETSKI KUP 1

Uveslavanje pre medalja

Poslednjeg dana maja u Duizburgu startuje drugi Svetski kup u ovoj sezoni za kajakaše. Prvi je završen nedavno u Poljskoj. Iako možda deluje čudno da Srbija završi takmičenje bez medalja, to nije neočekivano, jer u predolimpijskoj godini je Svetsko prvenstvo ono gde se mogu izboriti norme za Igre u prestonici Japana.
Među Šapčanima najbliži medalji bio je Nebojša Grujić. Kajakaš iz našeg grada nastupio je u četvercu na 500 metara. U čamcu su sa njim bili: Stefan Vekić, Vladimir Torubarov i Marko Dragosavljević. Iako je retko nastupao zajedno, kvartet se izborio za finale gde je bio peti. Od medalje ih je delilo svega četiri desetinke.
Mihailo Subotić je sa Džombetom reprezentovao Srbiju u dvosedu na 1.000 metara, gde su osvojili šesto mesto u B finalu, odnosno 14. Poziciju ukupno.
Srpski reprzentativci putešestvije nastavljaju u Duizburgu, na drugom Svetskom kupu. Selektor Sibinkić očekuje bolje rezultate, ali ni ovo nije takmičenje za koje je tempirana forma, već velika očekivanja ima u pozno leto, na Svetskom prvenstvu.
Još bliži medalji nedavno bili su šabački juniori. Vuk Miletić i Branko Lagundžić, uz Peraka i Rudovića, veslali su u četvrtcu na Regati u Brandeburgu i ostali na „najtežoj“, četvrtoj poziciji. Na istom takmičenju su nastupali Andrej Ninković i Žarko Jakovljević u dvosedu na 1.000 metara.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa