30. maj 2019.30. maj 2019.
Ništa se ne menja
FUDBAL: KOLUBARSKO – MAČVANSKA ZONA

Ništa se ne menja

Malo šta se menja u Zoni, ali se ne menja ni neizvesnost koja ne broji samo bodove, već i golove. Ne greše ekipe u borbi za vrh, „ne bistri“ ni situacija u borbi za opstanak.
MAČVA je „pregrmela“ i Ljig. Gostovala je ekipi koja je po učniku u prolećnoj polusezoni treća, gostovala i pobedila. Sada Bogatince samo dva koraka dele od titule i velikog uspeha. Gol razlika je toliko bolja u odnosu na Železničar, da dve pobede sigurno vode u viši rang, bez obzira kako bude odigrao Lajkovac. Ipak, neće „crveno – crnima“ biti ni najmanje lako, jer imaju dva ozbiljna rivala. Sada u Mačvu dolazi RADNIČKI Valjevo, tim koji je „popustio“ u finišu, ali je kvalitetan, dobar tim za koji nikada ne znate kada će rešiti da igra predano i kada će im „biti dan“, a ako se sve spoji, jako je teško igrati protiv njih. Naravno, Bogatić je favorit, titula je preblizu, a i želja za „osvetom“ za valjevskih 1:0 jesenas. U poslednjem kolu gostuju u Šapcu.
RADNIČKI ne stoji loše na tabeli kada se uzme u obzir cilj opstanka, ali je gužva prevelika i već sada proglasiti Šapčane zonašima i u narednoj sezoni je preveliki rizik. Potencijalni bod ili tri na drugom uzastopnom gostovanju, u istom mestu, protiv slabije ekipe, već bi to potpuno izmenio situaciju. ZADRUGAR je muke opstanka prebrinuo i prilika mu je da pozdravi svoje navijače i dogovori novi „sastanak“ na istom mestu naredne sezone. Protiv „Železničara“ poraz je bio realan. „Zeleno – beli“ Lajkovčani su od onih ekipa koji približno isto igraju na domaćem i gostujućem terenu. O borbi za opstanak dovoljno govori činjenica da osim poslednjeplasirane Osečine, nijedna ekipa nije bez šansi za spas, niti je bilo ko ispod četvrtoplasiranog tima bezbedan! Sve ovo dva kola pre kraja.
U borbi za opstanak itekako je bitno ko će u niži rang iz Srpske lige. Za sada Provci su još neizvesni, ali su blizu spasa. Loznica će se grčevito boriti, Ljubovija je sve dalje od bezbedne zone. Tri ekipe će u niži rang za sada iz KM zone, može ih bude četiri, teoretski i pet.
D. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa