30. maj 2019.30. maj 2019.
NADAMO SE
VATERPOLO: FINALE PLEJ OFA

NADAMO SE

Sinoć odigran prvi meč finala plej ofa. Zvezdi uloga favorita. Prvo finale u istoriji kluba. Već obezbeđen najbolji rezultat od osnivanja, ali cilj je titula
Niste pogrešili, nije vam se učinilo, naslov je isti kao i prethodnog četvrtka. Možda je i do sujeverja, a svakako je izraz želje svih u Šapcu da, posle „Medicinara“ 2017. godine, naš grad dobije još jednog nacionalnog šampiona u klupskoj konkurenciju u kolektivnom sportu. Prvi meč finala odigran je sinoć, u subotu je drugi, a eventualni treći, odlučujući, ponovo u Šapcu, 5. juna.
Vi znate ishod dok čitate ove redove, mi ne znamo, broj je već bio u štampi nekoliko časova pre početka meča, ne znamo, ali se nadamo da svi zajedno jedva čekamo subotnji duel, sve u nadi da bi, u sred prestonice, „Čivijaši“ mogli podići još jedan pehar ove sezone. Ove dve ekipe su bile najbolje u Regionalnoj ligi kada su u pitanju ekipe iz Srbije, potvrdile su to i u Super ligi i ovo je svakako najpravednije finale.
Nada nije samo nada u pobedu. Nadamo se, a istovremeno smo i uvereni da je atmosfera bila bar ista, ako ne i bolja od one prethodne srede protiv najtrofejnijeg tima Srbije. Teško je to opisati rečima, gotovo nemoguće, to vredi osetiti. Ko nije bio samo neka zamisli tribine ispunjene, ne samo na sedećim mestima, već i u svakom slobodnom prosotru, deliću tribina. Poseta najveća ikada, više od 1.000 gledalaca. Buka, navijanje takvo da se teško čuje i pištaljka, a igrači i treneri moraju da ovladaju pantomimom, inače, komunikacija je nemoguća. Postavili su Šapčani sami sebi visok standard, ali samo oni mogu da ga nadmaše i verujemo da jesu.
Protivnik je bila i u subotu (možda i sredu) biće CRVENA ZVEZDA. Nekadašnji šampion Evrope je poneo ulogu favorita pred početak serije, oni su i pre početka sezona važili za prvog favorita za titulu. Imaju iskusniji tim, važne mečeve u Ligi šampiona, znatno lakšu, fizički, psihički i emotivno, polufinalnu seriju protiv Radničkog i treba napomenuti, imaju i onu podršku koja nije bazirana samo na korito, vodu i klupu. Aktuelni predsednik Saveza je doskorašnji predsednik Crvene Zvezde. Predvodi ih u bazenu golman Aleksandro Kralj, uz Pijetlovića, najbolji golman lige. Vasić, najbolji strelac ekipe u Regionalnoj ligi, Tankosić, Šulc, Popović su iskusni igrači koji sumeravaju igru Beograđanam uz, kako je sezona odmicala, sve boljeg Bursaća i Bitadzea. Pomenuti su i najzaslužniji za plasman u finale.
Dva puta ove sezone su već igrali Šabac i Zvezda pre sinoćnjeg okršaja i slavili su, u oba navrata, gosti. Nadamo se da je ta serija prekinuta sinoć i to samo na kratko, samo do subote. Možda je Zvezda iskusnija u bazenu, možda imaju „zaleđinu“ van bazena, ali kvalitetniji nisu u bazenu i u kombinaciji sa podrškom u Šapcu, niko ne može da računa na laku pobedu protiv „delfina“, ni jači od klubovi od Zvezde.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa