Инфо

Берза

  • aero 690 ▲ 6,98%
  • fint 529 ▲ 0,76%
  • impl 3.001 ⚫ 0,00%
  • niis 685 ⚫ 0,00%
(9. јун 2011.)
ГАЛЕРИЈА ШКОЛЕ ЗА УМЕТНИЧКЕ ЗАНАТЕ

МАЕСТРАЛАН ПОТЕЗ ЧЕТКЕ

Иван Вујанић, дипломирани сликар и бивши ученик Школе за уметничке занате, прошлог петка својом изложбом цртежа и слика насталим за време студирања, показао је будућим академцима шта их очекује у будућности
Иван Вујанић је рођен 20. марта 1984. године у Шапцу. Сликарство је заволео још у атељеу свога оца Илије Вујанића када је као шестогодишњак четкицом шврљао по очевим сликама покушавајући да црта и копира. Отац га касније уписује у Школицу сликања и цртања коју неће напуштати до одласка на факултет. Школу за уметничке занате, одсек конзерватор рестауратор, завршава 2003. године као ђак генерације стекавши тиме право на самосталну изложбу у галерији Културног центра. У Библиотеци шабачкој 2009. имао је своју другу самосталну изложбу када је проглашен и за најбољег младог сликар Удружења ликовних стваралаца.
На изложби у галерији своје бивше школе приказао је слике и цртеже који су настали у периоду од 2003. до 2005. године, када је био на другој и трећој години Академије. Радови су формата 180х120, у техници акрил на папиру и пресован угљен на папиру. У питању су класичне студије или тзв. академски реализам који је заступљен на прве две године студија.
- Сви ми сликари имамо свој рукопис па и кроз тај академски реализам осећа се нека линија, потез четке који ће касније, ко буде прелазио и ко пређе на апстрактне слике и када уђе у те воде, поновиће се и видети. На овој изложби имам слике где се баш то осећа, тај неки напредак који ће после доћи до тог неког, прво импресионизма, а затим са друге стране у сферу апстрактне уметности ““ рекао је Иван Вујанић.

Најновији број

14. фебруар 2019.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa