30. maj 2019.30. maj 2019.
Matematika je ljubav
Učenica Osnovne škole
„Janko Veselinović“

Matematika je ljubav

Milica Tešić učenica šestog razreda Osnove škole „Janko Veselinović“ za matematiku kaže da je čista ljubav. U svom protfoliu brižljivo čuva priznanja i medalje sa takmičenja. Stidljivo govori o svom talentu, kao da je to nešto sasvim obično, nadarenost za matematiku.
-Zabavno mi je da rešavam zadatke i da idem na takmičenja. Mislim da je matematika veoma korisna i da znanje mogu da primenim i na druge oblasti – ističe Milica.
Talenat je kako kaže, nasledila rodutelja, ali je sama odabrala da se posveti ovoj nauci. Posebnu draž nose takmičenja na kojima ima priliku da upozna druge osnovce iz različitih delova Srbije. Nadmetanje nije presudno, već razmena iskustava i druženje.
-Najlepši deo je kada razgovaramo posle takmičenja, upoznajemo se i sklapamo nova prijateljstva. Nije sve u rezultatima, ono što saznamo kroz druženje je mnogo važnije.
U toku ove školske godine, Milica je osvojila čak četiri nagrade (2. Nagrada na državnom takmičenju iz matematike u Novoj Varoši, 2. nagrada na 41. državnom takmičenju iz fizike u Kladovu, 2. nagrada na republičkom finalu devete „Arhimedesove“ matematičke i internet Olimpijade u Beogradu, 3. Nagrada na Republičkom finalu iz 13. Dopisne matematičke olimpijade u Beogradu) i planira da nastavi niz, ali i održi prosek 5.00 u školi.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa