9. jun 2011.9. jun 2011.
PEDESET GODINA OŠ „JEVREM OBRENOVIĆ“

TRAGOM PROŠLOSTI KA BUDUĆNOSTI

Povodom pola veka postojanja OŠ „Jevrem Obrenović“, posle niza aktivnosti u okviru „Jevremovih dana“, na Velikoj sceni Šabačkog pozorišta predstavom „Tragovi“ zaokružen bogat program proslave Dana škole
Daleke 1961. godine, 6. septembra, po prvi put oglasilo se zvono u tadašnjoj OŠ „Sele Jovanović“. „Glas Podrinja“ o tome je pisao 10. avgusta 1961: „U novoj školskoj godini učenici Šapca dobiće još dve nove moderne zgrade. Jedna škola nosiće naziv „Sele Jovanović“. Ova škola nalazi se u ulici Braće Srnića, dok škola u ulici Vlade Jovanovića nosiće ime „Mileve Kosovac“. Ove dve škole imaju po deset učionica, potrebne kancelarije i prostorije za kabinete. Nameštaj i sav drugi inventar je nabavljen, tako da će škole u potpunosti odgovarati zahtevima moderne nastave“.
Javnost je pred sam početak školske godine, tačnije 24. avgusta, obaveštena da će škola imati 28 odeljenja, 903 učenika, 15 učitelja i 19 nastavnika. Danas, pedeset godina posle, škola je promenila ime u OŠ „Jevrem Obrenović“, dobila novi spoljni i unutrašnji izgled, a sagrađena je i nova fiskulturna sala. U četrnaest učionica i kabineta koriste se nova nastavna sredstva, a u pedeset odeljenja ima 986 učenika. Godine 1970. pripojene su joj škole u Oridu i šest okolnih sela koje ukupno imaju 316 učenika. Broj nastavnika znatno se povećao tako da ih sada ima 75 , a tu je 26 pomoćnih radnika.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa