Info

30. maj 2019.30. maj 2019.
Medalja za Vukašina
Uspeh učenika OŠ
„Nikolaj Velimirović“

Medalja za Vukašina

Srpska matematička olimpijada osnovnih škola održana je u Jagodini u subotu, 25.5.2019. godine. Na takmičenju je učestvovalo 26 najboljih matematičara u Srbiji ispod 15,5 godina starosti (6 učenika sedmog razreda, 16 učenika osmog razreda i 2 učenika prve godine srednje škole).
Među učesnicima takmičenja bio je i Vukašin Babić, učenik sedmog razreda Osnovne škole „Nikolaj Velimirović“ iz Šapca. Pravo da učestvuje na „Srpskoj matematičkoj olimpijadi“ Vukašin je izborio na republičkom takmičenju iz matematike u Novoj Varoši gde je osvojio prvu nagradu sa maksimalnih 100 poena. Vukašin je i na prethodnim nivoima takmičenja (školsko, opštinsko, okružno) osvajao prve nagrade sa maksimalnim brojem poena. Na republičkom takmičenju iza sebe je ostavio i učenike specijalnih odeljenja matematičkih gimnazija.
Vukašin je ostvario izuzetan uspeh na Srpskoj matematičkoj olimpijadi, osvojivši treću nagradu. Ono što njegov uspeh čini još većim je to što je bio najmlađi učesnik „Olimpijade“ i što je bio najbolji u sedmom razredu kao takmičar koji ne pohađa matematičku gimnaziju.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa