30. maj 2019.30. maj 2019.
JOŠ JEDNA VREDNA DONACIJA STIGLA U OPŠTU BOLNICU

Novi rendgen aparat počeo sa radom

Nov, savremeni rendgen aparat pušten je u rad prošle sedmice u Službi pneumofiziologije Opšte bolnice “Laza K. Lazarević” u Šapcu. Grupa šabačkih privrednika donirala je oko 5,5 miliona dinara za nabavku uređaja. Ovo predstavlja samo još jednu u nizu donacija šabačkoj ustanovi koja će znatno uticati na poboljšanje kvaliteta usluge koja se pruža pacijentima.
Rendgen aparat koji je do sada korišćen u pomenutoj službi bio je star gotovo četiri decenije.
-Naš prethodni aparat bio je iz osamdesetih godina prošlog veka. Bio je dobar za to vreme, ali decenije su prolazile i imali smo sve više problema.Naše tehničarke su davale sve od sebe da izvuku maksimum iz njega, ali došao je trenutak kada to više nije bilo moguće. Novi aparat je od izuzetnog značaja, jer nijedna operacija ne može da se obavi ako prethodno nije urađen i pročitan snimak pluća. Ovde se vrše i snimanja kada se pacijenti upućuju u tercijarne ustanove u Beograd. Aparat je kvalitetan i brz i naši pacijenti će sigurno biti zadovoljni. Zahvalni smo privrednicima, i našem direktoru koji je sve organizovao, a ovaj aparat služiće svim građanima, istakla je načelnica Službe pneumofiziologije dr Ana Tadić.
Za snimanje rendgenom ne postoji lista čekanja, nego se samo može zakazati snimanje za nekoliko, a najkasnije petnaestak dana.
Direktor O.B. dr Slobodan Popović rekao je da je ova ustanova postala prepoznatljiva po mnoštvu donacija koje dobija i da će nastaviti da rade u tom pravcu.
-Privrednici, humani ljudi, ali i Ministarstvo zdravlja prepoznaju naše zalaganje i želju da unapredimo zdravstvenu uslugu u šabačkoj bolnici. Ocenom Ministarstva smo veoma visoko kotirani. Poslednjih godinu dana oni su nam donirali medicinsku opremu u vrednosti oko 65 miliona dinara. Poslednji u nizu su vredni instrumenti za Službu ortopedije, istakao je dr Popović i dodao da je želja menadžmenta da vrati Opštu bolnicu u vrh srpskog zdravstva.
Najavljen je još jedan kontigent kreveta iz Švajcarske, koji čekaju da prođu carinsku proceduru. Radi se o 35 polovnih, ali znatno savremenijih kreveta od starih u šabačkoj ustavi. Zajedno sa njima oko 200 kreveta i dušeka je bolnica dobila od donatora iz inostranstva.
Očekuje se da uskoro stigne i izuzetno vredan arteroskopski stub za Službu ortopedija, za koji je takođe sredstva odobrilo Ministarstvo zdravlja.
M.M.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa