6. jun 2019.6. jun 2019.
Bakić: Šabac da bude glavni grad
PRIJEM U GRADSKOJ KUĆI ZA JEDNOG OD NAJEMINENTNIJIH ARHITEKATA U SRBIJI

Bakić: Šabac da bude glavni grad

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, zajedno sa najbližim saradnicima, organizovao je prijem u Gradskoj kući za jednog od najeminentnijih arhitekata u Srbiji Dragoljuba Bakića.
Tom prilikom su ahritekti Bakiću predstavljeni neki od najvažnijih gradskih projekata u oblasti urbanizma – Savapark, Inovacioni centar i Vinaverov trg.
Prenoseći impresije koje je stekao prilikom boravka u Šapcu, poznati arhitekta je rekao da mu je drago što je imao priliku da bude u gradu koji je po njegovom mišljenju novi glavni grad Srbije, da upozna gradonačelnika Šapca i da se detaljno uputi u gradske arhitektonske i urbanističke projekte.
-Dovoljno mi govore i ovi projekti koji su prezentovani. Vidi se da se ozbiljno radi na dobrobiti i grada i građana. Mnogo mi se dopalo što je pre izvesnog vremena glavni urbanista Kopenhagena bio u Šapcu. To su ozbiljni ljudi, koji ozbiljno sagledavaju stvari, pa ako je neko takav - urbanista Kopenhagena, pohvalio sve što se radi u Šapcu, onda i ja kažem – alal vera. Impresioniran sam viđenim i sve najbolje želim Šapčanina u naporima da grad učine još boljim, lepšim i privlačnijim - istakao je Bakić.
Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović se zahvalio Dragoljubu Bakiću na prilici da se upoznaju i razgovaraju o razvojnim planovima za Šabac.
-Zahvalan sam na divnom poklonu koji sam dobio od njega, knjizi sa posvetom u kojoj piše da „Šabac treba proglasiti privremenim glavnim gradom Srbije“. Ovo je drugi poklon koji je vezan za arhitekturu i urbanistički razvoj, a koji sam dobio u vrlo kratkom roku. Sve ono što je najmodernije, a da je vezano za urbanizam i arhitekturu, primenićemo u našem gradu. Naš projekat za izlazak na reku, Savapark, treba da bude model i primer kako treba da se razvijaju gradovi – rekao je Zelenović.
On je najavio moguću saradnju sa uticajnim arhitektama kao što je Dragoljub Bakić, čije bi ideje doprinele razvoju cele zemlje.
N. K.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa