6. jun 2019.6. jun 2019.
Vremenske prilike diktiraju tempo
Radovi na uređenju gradskih i seoskih puteva

Vremenske prilike diktiraju tempo

Novi sloj asfalta u dužini od 200 metara dobila je deonica u ulici Kneza Ive od Semberije i deonica od 60 metara i Trg đačkog bataljona. Vrednost radova 3,5 miliona dinara. Paralelno sa rekonstrukcijom gradskih ulica i radovi na seoskim putevima
Trg đačkog bataljona i ulica Kneza Ive od Semberije danas su otvorene za saobraćaj pošto su u njima završeni radovi na rekonstrukciji kolovoza. Gradonačelnik Nebojša Zelenović i Miodrag Filipović, rukovodilac Sektora za izgradnju JP „Infrastruktura“ Šabac, prisustvovali su početku radova protekle nedelje i tada najavili dalje planove Grada kada su u pitanju gradske i seoske saobraćajnice.
-Radovi će ići u ritmu koji vremenski uslovi dozvole. Nadamo se da neće biti kiše koja bi omela i odložila rekonstrukciju kolovoza. Nakon završetka ovih radova, planirane su ulice Miloša Pocerca i Vlade Jovanovića prema Rodi. Zatim, nastavljamo ka Letnjikovcu i paralelno sa gradskim saobraćajnicama biće rađene i seoske. Najverovatnije će prve intervencije na putevima početi u Maloj Vranjskoj, jer je tu mnogo oštećenih saobraćajnica, a zatim se nastavlja obnova i ostalih ka Mačvi i Pocerini - istakao je Zelenović i dodao da novca ima dovoljno za radove, iako država duguje Gradu 30 miliona evra. Pozvao je sve sugrađane da daju primedbe i sugestije kako bi poboljšali uslove života.
Novi sloj asfalta u dužini od 200 metara dobila je deonica u ulici Kneza Ive od Semberije i deonica od 60 metara na Trgu đačkog bataljona. Vrednost radova na pomenutim ulicama iznosi oko 3.500.000 dinara, rekao je Miodrag Filipović, rukovodilac Sektora za izgradnju JP „Infrastruktura“ Šabac. Završetak radova malo su prolongirale česte padavine.
-Ukupna vrednost radova u ovim ulicama će iznositi 3,5 miliona dinara i prema ugovoru ih izvodi preduzeće "Jugokop". Trenutno su u toku pripremni radovi za asfaltiranje ulice Miloša Pocerca i danas počinje priprema za asfaltiranje ulice Nikole Tesle od ulice Janka Stojićevića do OŠ „Stojan Novaković“ na Letnjikovcu - rekao je Filipović i dodao da će vremenskim prilikama prilagoditi dinamiku završetka radova.
Do sada su rekonstruisane ulice Vuka Karadžića, Šestog puka, Popa Karana, Vojvode Mišića, Sremska i Koste Abraševića. Sa ove dve poslednje koje su završene ukupno oko 4.000 metara gradskih ulica dobilo je novo ruho.

M. Ž

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa