6. jun 2019.6. jun 2019.
Praznik dečje radosti
manifestacije pu “naše dete” -
mala mala matura i pozorišne igrarije

Praznik dečje radosti

Devojčice i dečaci, njih ukupno 1.053, iz svih vrtića PU "Naše dete", svih gradskih, prigradski i seoskih mesnih zajednica igrali su na Gradskom trgu. Tokom trodnevnih svečanosti, do četvrtka biće prikazane predstave, plesni nastupi, koreografije, 267 mališana
Malo je reči, za one koji nisu bili na Trgu šabačkih žrtava u ponedeljak prepodne, jer su propustili da vide najlepšu sliku grada. Nakon velikih i malih maturanata svoj dan su imali i oni najmanji. Mališani iz svih vrtića Predškolske ustanove "Naše dete" koji će od 1. septembra sesti u školske klupe, zaplesali su na radost svoju, na ponos svojih najbližih i vrtića u kojima su proveli prethodne godine. Oni su mali mali maturanti.
Devojčice i dečaci, njih ukupno 1053, iz svih vrtića PU "Naše dete", svih gradskih, prigradskih i seoskih mesnih zajednica igrali su uz kompoziciju "Galop" i tako ulepšali sunčano prepodne, odnosno obeležili kraj jedne životne faze.
PU "Naše dete" događaj "Mali mali maturantski ples" organizuje od 2015. godine u kontinuitetu, a osmišljen je po ugledu na Maturantski ples koji se u celoj Evropi organizuje u čast onih koji završavaju srednje škole. Očekivanja za ulazak u svet odraslih su velika. Nedostajaće im vaspitači, zabava, drugari, ali hrabro koračaju ka novim poduhvatima.
-Na Trgu se mališani na simboličan način opraštaju od vrtića i slave ulazak u narednu etapu života. Poslali smo divnu sliku iz našeg grada - ističe direktorka PU „Naše dete“ Sandra Mićić.
Praznik dečje radosti nastavljen je u Šabačkom pozorištu uz „Igrarije“. Nastup mališana, članova dečjeg hora vrtića "Bambi" i numere "Zlatna ribica" (Sead Memić Vajta) zvanično su otvorili „Pozorišne igrarije“. Devetnaest godina Predškolska ustanova organizuje smotru dečjeg dramskog stvaralaštva. Tokom trodnevnih svečanosti, do četvrtka biće prikazane predstave, plesni nastupi, koreografije, jer uz smeh i graju mališana svet je lepše mesto za sve nas.
-Naša deca vole da se igraju, oni uživaju u svojoj igri, mašti i tako se iskazuju kao pravi umetnici. "Igrarije" pokazuju male glumce, plesače, pevače koji uživaju u svakoj sekundi na sceni. Ova manifestacija ima dugu tradiciju i već sada pripremamo Igrarije 2020. godine kada proslavljamo dve decenije trajanja ovog događaja. Posebno bih se zahvalila svim zaposlenim u našoj ustanovi koji su nesebično pomagali da realizujemo igrarije i roditeljima koji su se potrudili - istakla je Sandra Mićić, direktorka PU "Naše dete".
Predškolci iz „Bambija“ kroz čarobni svet avantura, pustolovina proveli su roditelje, bake, deke, vaspitače i pokazali da „Petar Pan“ živi u svima nama. Svoje dramsko viđenje čuvene knjige "Alisa u zemlji čuda" demonstrirali su najmlađi glumci koji pohađaju vrtić "Đurđevak".
Dobro osmišljena režija, uvežbani koraci, kreativni kostimi i muzika izmamili su osmehe i gromoglasan aplauz prisutnih. Aktivnosti koje PU „Naše dete“ organizuje podsticaj su za aktivno učešće u stvaranju, razumevanju muzike i scenskog pokreta, kao i afirmacije dečjeg stvaralaštva. Četvrtak je završni dan „Igrarija“, a u ovonedeljnom izdanju kroz fotografije prenosimo Vam delić atmosfere praznika dečje radosti.
M.Ž.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa