Info

6. jun 2019.6. jun 2019.
Iz virtuelnog u realno nadmetanje
ODRŽANA TREĆA KLIKERIJADA

Iz virtuelnog u realno nadmetanje

Treća koceljevačka klikerijada održana je prošlog četvrtka u dvorištu OŠ “Mića Stanojlović”, koja je uz lokalni list “Koceljevačke novosti” i Crveni krst Koceljeva, jedan od organizatora ove manifestacije. Ovogodišnja klikerijada okupila je veliki broj klikeraša gotovo svih razreda, a inicijator ovog događaja Veroljub Babić podseća da je 2017. godine pokrenuo ovo takmičenje sa ciljem da se organizuje nešto novo za decu školskog uzrasta.

–U ovoj “android eri” smatrao sam da decu treba malo “skinuti sa megabajtova” i uključiti ih u prirodu i istinsko a ne virtuelno nadmetanje. Raduje me što ove godine imamo veliko interesovanje dece a i naša osnovna škola se uključila u organizaciju ovog takmičenja. Nadamo se da će za koju godinu ovo takmičenje poprimiti još šire razmere i postati, zašto da ne, i regionalno- izjavio je Babić, nastavnik u ovoj školi i vlasnik i urednik “Koceljevačkih novosti”.

Jedan od organizatora klikerijade prvi put je i Crveni krst koji veliku pažnju poklanja radu sa decom i omladinom. Ova humanitarna organizacija u svom članstvu ima i kategoriju podmladak i omladina. Među “klikerašima” su neke nove generacije volontera i dobrovoljnih davalaca krvi, humanih ljudi...
Jedna od mladih edukatora u programu zdravstvene preventive koja se takmičila na ovoj manifestaviji je i Nina Simonović, učenica šestog razreda.

–Ponekad se igram klikerima na odmoru. Počela sam od drugog razreda. Svidelo mi se to što uglavnom pobeđujem. Volim klikere jer mi je jednostavno zabavno. Ne treba mnogo vežbanja da bi se učestvovalo i pobedilo na klikerijadi. Jednostavno, treba se samo zabaviti i to je moj cilj- poručila je ova devojčica koja je pre dve godine bila deo pobedničke ekipe na kvizu “Šta znaš o Crvenom krstu?”.
Učenik petog razreda Bogdan Mihailović našao se u finalu nakon pet zabeleženih pobeda.
–Nisam imao nikakve pripreme za ovo takmičenje. Poslednji put sam klikere igrao prošle godine na klikerijadi. Tokom godine to ne igram, ne vežbam. Treba malo sreće i da se trudiš da bi pobedio u ovoj igri- otkriva Bogdan i dodaje da bi voleo da ovakvih i sličnih događaja bude što više.
Osim osnovnih disciplina naj klikeraš, najbrži i najlepši kliker organizovane su i zabavne igre koje su među navijačima i takmičarima rasplamsale strasti i probudile želju za trijumfom.
Zahvaljujući sponzorima, za najbolje su obezbeđene nagrade. Ovo takmičenje je od samog početka podržavala knjižara “Integra”.
–Ovo je treća klikerijada i vrlo sam zadovoljan odzivom učenika. Ne znam da li je to bila popularizacija od strane nastavnika i učitelja ili su deca shvatila da im je i kliker jedna od igračaka. Baš je prijatno iznenađenje da se ovoliko dece prijavilo i nastojaću da uvek podržavam akcije u kojima učestvuje veliki broj dece. Ovo je jedan od načina da vreme provode napolju, razvijaju motoriku ali i zdrav međusobni odnos, da se druže, budu rivali i navijači- rekao je vlasnik knjižare Raša Buljubašić.
V. Bošković

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa