9. jun 2011.9. jun 2011.
TRŽIŠTE NEKRETNINA

SVI ČEKAJU BOLjE VREME

Kvadrat stambenog prostora u Šapcu trenutno oko 700 evra. Iščekivanje budućih kupaca da cene budu niže usporilo prodaju. Velika potražnja za malim stanovima. Investitori skoro u potpunosti obustavili gradnju
Ekonomska kriza, strah građana od gubitka posla i nemogućnosti izmirenja obaveza prema bankama odrazila se i na tržište nekretnina. U većini gradova Srbije cene stanova znatno su niže u odnosu na period od pre tri godine. Međutim, nasuprot nadi budućih kupaca da će cene još ići dole, u agencijama za nekretnine tvrde da je tržište stabilno i da se ne očekuju dalja pojeftinjenja.
-Ako uporedimo sa nekim periodom od pre tri godine kada je za kvadrat u Šapcu trebalo izdvojiti i do 1.000 evra, sadašnja cena od 700 evra po kvadratu je znatno niža. Međutim, očekivanja da će taj iznos i dalje padati, jednostavno nisu realna ““ kaže ispred šabačke agencije za promet nekretnina “Tim“ Aleksandar Mitrović.
Prema Mitrovićevim rečima interesovanje građana ne jenjava, ali se u donošenju krajnje odluke svi kolebaju. Uglavnom je razlog strah od kredita, gubitka posla, ali i nada da će cene i dalje padati.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa