6. jun 2019.6. jun 2019.
SAVEZ UDRUŽENjA POLjOPRIVREDNIH PROIZVOĐAČA SRBIJE ODRŽAO
SASTANAK U MAJURU

Za uređenije tržište

Formiran u Užicu, marta ove godine Savez udruženja poljoprivrednih proizvođača Srbije, kako oni vole da kažu okuplja Udruženja od Šapca do Surdulice i Priboja do Topole, održao je prošle nedelje sastanak u Majuru. Opšti cilj njegovog postojanja je zalaganje za poboljšanje životnog standarda ljudi koji privređuju na selu i uređenje tržišnih odnosa shodno standardima dobre prakse. Članovi, a ima ih za sada oko 2.500, pretežno se bave proizvodnjom malina i kupina.
Milijan Lazić iz Užica kaže da su slali više dopisa na adrese odgovornih za zahtevnu proizvodnju malina ali nisu dobili odgovore. Iz toga on zaključuje da nadležni “kupuju vreme”, kako bi ih doveli pred svršen čin, odnosno da uđu u ubiranje plodova bez poznate cene.
Svetlana Cvijanović iz Majura, koja gaji maline na dva hektara. ističe da neće odustati od borbe za bolji status ove značajne proizvodnje. S tim se slaže i njen kolega Radenko Marić iz Ivanjice, koji dodaje da treba stati u zaštitu domaćeg proizvođača i uvesti rigoroznije mere za uvoznike maline, a istovremeno dozvoliti “malim” hladnjačarima da izvoze.
Jedinstven stav sa ovog sastanka je da nadležno ministarstvo uredi tržište shodno većoj zaštiti domaćih proizvođača i domaće proizvodnje.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa