6. jun 2019.6. jun 2019.
NADAMO SE
VATERPOLO: FINALE PLEJ OFA

NADAMO SE

Odlučujući meč finala odigran sinoć. Najvažnija vaterpolo utakmica u istoriji Šapca. U trenutku štampe do meča ostalo nekoliko sati. Bez obzira na ishod, najuspešnija sezona od osnivanja Vaterpolo kluba ŠABAC
Dok nastaju ovi redovi, dok ih tehnička priprema prilagođava odgovarajućoj formi novinskih „šlajfni“, dok presa stvara broj vašeg i našeg lista koji je pred vama, od najvažnije vaterpolo utakmice ikada odigrane u Šapcu, deli nas nekoliko sati. Sada, dok čitate tekst, uzbuđenje pred veliku utakmicu, prilagođavanje planova skorijem odlasku na Gradski bazen, zamenila je analiza onoga što se dogodilo prethodno veče. Svi pričamo o odlučujućoj utakmici finala plej ofa, a možemo samo da se nadamo kako govorimo o tome da naš grad ima još jednog šampiona, da pričamo o duploj kruni, da se šampionski pehar udobno smestio u vitrine kluba gde će provesti bar narednih godinu dana. Nemojte da vas zbuni naslov. Teško da je nekome stran bar neki oblik sujeverja, a kako smo isti naslov imali pred revanš protiv Partizana u polufinalu i u prvoj finalnoj utakmici, razumete zbog čega ga ne menjamo i zašto ne numerišemo, nema razloga, nada je ista.
Ne sumnjamo da je to bio težak meč, isti kao i prva dva. U oba duela prva poluvremena su bila tvrda, ne atraktivna, ulog je preuzeo primat brzini i lepoti. Prvi meč je takvo prvo poluvreme nasledio briljantan nastup domaćina, ŠAPCA, u nastavku i sigurna pobeda, odnosno iskustvo i, kako ističu u klubu, „treći faktor“ u drugom meču, te je odluka morala biti doneta sinoć, 5. juna u Šapcu.
-Sudije Raković i Golijanin dozvoljavali su "prljavu" igru vaterpolista Crvene Zvezde. Dopuštali su udaranje preko vode. Nejednakim kriterijumima onemogućili su ravnopravnu igru centara Šapca. Ovo je samo deo onoga čime smo nezadovoljni i zbog čega tvrdimo da je finalna serija na ivici regularnosti. Stižu nam poruke i pozivi podrške od naših reprezentativaca, vaterpolo radnika iz Srbije, sportskih prijatelja iz Hrvatske i Crne Gore koji ističu da je sve ovo antipropaganda vaterpola i kolokvijalno rečeno "otimanje" u vaterpolu – istakli su u redovima ŠAPCA posle drugog meča.
Kada se susretnu dve, u ovom trenutku bez konkurencije, najbolje ekipe u Ligi i igraju odlučujući meč za titulu šampiona, logično je da su juče odlučivale nijnse, trenutak, inspiracija. Nadamo se, ma kakav da je ishod bio, odlučilo raspoloženje, inspiracija i koncentracija momaka u bazenu i rešenja njihovih trenera, niko drugi. Nadamo se da je, uz jednu od ekipa, pobedio i sport. Bez obzira kako je završen meč, ova generacija Šapčana je najuspešnija u istoriji. Donela je prvo finale Lige, prvi nacionalni pehar, a nadamo se da je donela i drugi pehar i još jedno šampionsko zvanje. Svi koji vole i prate sport, sigurno „potpisuju“da su šabački vaterpolisti šampioni, naši šampioni, bilo koji da je sjaj medalja i da li šampionski pehar ovde ili 80 kilometara istočno.

D. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa