13. jun 2019.13. jun 2019.

Drvored u Pop Lukinoj napale lisne vaši

Drvored Liriodendrona koji je zasnovan u „Pop Lukinoj“ ulici 2011. godine, trenutno je napadnut od lisnih vaši.
-Vremenske promene uticale su i na ostalo drveće u gradu tako da nama predstoji praćenje. Rađeno je tretiranje fungicidima i sekticidima sa zemlje na svim stabalima u Pop Lukinoj i biće ponovljeno za desetak dana, rekla je Andrijana Žikić, savetnik za nadzor za Zelenilo u Gradskoj upravi i dodala da fungicidi i sekticidi nisu štetni za ljude kao ni lisne vaši, već predstavljaju estetski problem.
Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović istakao je ovom prilikom da su mu građani Šapca, naročito oni koji stanuju u „Pop Lukinoj“ ulici sugerisali na to kako su primetili da se nešto dešava sa stablima, stoga je i došlo do pravovremenog reagovanja.
-Odmah smo poslali nadležne službe i utvrdili o čemu se radi. Osim toga što su pomenuta stabla tretirana i zaštićena, dao sam i nalog da se provere sva stabla u gradu. Ideja je da sačuvamo zelenilo, rekao je Zelenović i dodao da očekuje povratnu informaciju o tome šta se dešava u ostalim delovima grada, ali i zamolio građane koji imaju bilo kakvu primedbu u vezi sa ovom temom da to prijave preko nadležne službe Komunalne policije.
Zelenović je najavio i projekat zajedno sa privrednicima grada Šapca, koji će početi na jesen, a reč je o velikoj sadnji stabala u Sava parku.

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa