Info

13. jun 2019.13. jun 2019.
Ostvarenje snova
Prijem za rukovodstvo i
vaterpoliste VK „Šabac“

Ostvarenje snova

Istorijski uspeh za Šabac. "Mali" klub koji je preko noći postao veliki. Ostvaren san igrača i stručnog štaba. Popularizacija sporta u gradu
Rukovodstvo grada Šapca, gradonačelnik Nebojša Zelenović i njegov zamenik Dušan Kostadinović, upriličili su prijem za vaterpoliste VK „Šabac“ i članove stručnog štaba.
Prvi put od osnivanja vaterpolisti su osvojili titulu i istovremeno kompletirali sve domaće trofeje s obzirom na to da su u decembru stigli do pehara Kupa Srbije.
-Istorijski uspeh za Šabac. "Mali" klub koji je preko noći postao veliki. Možda tako deluje, da je ovo iznenadni uspeh, ali iza svega stoji mnogo napornog rada. Ranije smo projektovali ekipu i sve poteze koji će dovesti do uspeha. Bez obzira na pritiske nismo dozvolili iznenađenja i realizovali smo planirano - rekao je sportski direktor kluba Anto Vasović.
Predsednik skupštine kluba Nenad Živanović ističe da je ključ uspeha tima sistemski, predan, stručan rad koji je rezultirao uspehom.
-Svi u Vaterpolo klubu „Šabac, igrači i stručni štab, verovali smo da ćemo postavljene ciljeve pred početak sezone i ostvariti. Veliki uspeh je osvojiti duplu krunu u jednom sportu. Treba istaći da nakon sticanja nezavisnosti Srbije, ovo je prvi put da je trofej titule prvaka države otišao van Beograda, što je još značajnije za nas kao klub - pojašnjava Živanović.
Gradonačelnik Nebojša Zelenović čestitao je delfinima na postignutom uspehu i popularizaciji sporta u Šapcu.
-Ponosan sam na vaterpoliste koji su pokazali da snažna volja koju poseduju daje dobre rezultate. Oni su primer kako je pobeđivati i kada se borite u nemogućim uslovima. Svojim uspehom su učinili da budu tema broj jedan u gradu. Zbog njihovog podviga sve više dece vežba vaterpolo i plivanje - naveo je Zelenović i dodao da se nada da je ovo samo prvi u nizu velikih uspeha koje će postići VK „Šabac“.
Nekim vaterpolistima je ovo prva titula, drugi su već držali šampionski pehar, ali u srcima svih ovaj trofej zauzima posebno mesto. Titula osvojena za Šabac nosi posebnu draž za Mihajla Repanovića.
-Mislim da su svi ciljevi ispunjeni. Na najbolji način smo završili sezonu. Dupla kruna je stigla u Šabac - rekao je Repanović.
Istorijski uspeh za klub je stigao kao plod mukotrpnog rada i intenzivnih treninga ističe sedamnaestogodišnji Ognjen Vasović.
-Velika sreća vlada u klubu, jer smo osvojili prvenstvo. Velika je čast imati ovako veliki podvig u svojoj biografiji- kaže mladi Vasović.
Naročito su ponosni vaterpolisti koji su ponikli u VK “Šabac”. Aleksandar Eraković od početka sportske karijere član je šabačkog tima.
-U klubu sam dvanaest godina i na odlučujućoj utakmici sam sve iznenadio kada sam dao dva gola u dva minuta. Velika je radost i čast biti deo trijumfa. Iako smo pobedili sa malom razlikom to je veliki uspeh za sve nas - ističe Eraković.
M. Ž.

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa